Neticēsi, ko zinātnieki piedāvā ēst gaļas vietā!

© F64

Iespējams, jau 2050.gadā kukaiņi aizvietos gaļu cilvēka uzturā. Zinātnieki noskaidrojuši, ka kukaiņi ir veselīgāki par apelsīna sulu un olīveļļu - tajos ir divreiz vairāk antioksidantu nekā minētajos pārtikas produktos.

Itāļu zinātnieki noskaidrojuši, ka kukaiņi var kļūt par lielisku alternatīvu gaļai - tajos ir daudz olbaltumvielu, veselīgo tauksābju, minerālvielu, vitamīnu un pat sķiedrvielu.

Pētījumā, kas publicēts izdevumā " Frontiers in Nutrition", tāpat atklāts, ka kukiaņos ir daudz antioksidantu,pat divreiz vairāk nekā dažos pārtikas produktos.

Zinātnieki domā, ka kukaiņi varētu kļūt par lielisku alternatīvu gaļai arī tāpēc, ka kukaiņi salīdzinājumā ar lopiem patērē daudz mazāk ūdens, barības. Nākotnē tas ļaus saglabāt lauksaimniecības resursus un pabarot cilvēkus.

Dīvaini

Izpētot alu augstu Meksikas kalnos, kāda pētniece domāja, ka ir atradusi mūsdienu atkritumu kaudzi. Taču, apskatot rūpīgāk, viņa atklāja, ka "atkritumi" patiesībā ir slēpnis artefaktiem, kas, iespējams, pirms vairāk nekā 500 gadiem tika izmantoti auglības rituālos, vēsta “Live Science”.