Izrādās, ēdot sarkano gaļu var attīstīt sirds slimības

© depositphotos.com

Ēdot sarkano gaļu, organismam kaitē ne tikai piesātinātie tauki, bet arī trimetilamīna N-oksīds (TMAO), kas arī tiek saistīts ar sirds slimību attīstību, raksta Popsugar.

Ar jēdzienu «sarkanā gaļa» saprot liellopa gaļu, cūkgaļu, aitas un kazas gaļu, kas ražota no mājlopiem, arī tādu, kas ir pārstrādātu produktu sastāvā. Eksperti neiesaka ēst vairāk par aptuveni 500 gramiem sarkanās gaļas nedēļā. TMAO rodas apēstās sarkanās gaļas sagremošanas procesā zarnu trakta baktēriju ietekmē. Cilvēkiem, kuri uzturā lieto daudz sarkanās gaļas, TMAO līmenis asinīs ir trīs reizes augstāks nekā tiem, kuri ēd balto gaļu, piemēram, vistas vai zivis, un augu valsts izcelsmes produktus. Pārtraucot ēst sarkano gaļu, šis līmenis krītas. To var izmērīt, veicot vienkāršu asinsanalīzi.

Veselība

Ziemā ādu ietekmē gan āra aukstie un mainīgie laikapstākļi, gan iekštelpu sausais gaiss. Tas var radīt diskomfortu, īpaši, ja āda ir sausa un jutīga, kā arī saasināt esošās ādas problēmas. Kā veiksmīgāk tikt galā ar ziemas radītajiem izaicinājumiem ādas labsajūtai, padomos dalās BENU Aptiekas piesaistītā eksperte, dermatoloģe Elīza Sālījuma un BENU Aptiekas klīniskā farmaceite Ilze Priedniece.

Svarīgākais