Ekonomika

4.dec 2014
Lai jau ar 1. janvāri elektrību saņemtu par iespējami izdevīgāko tarifu, mājsaimniecībām tuvāko piecu līdz desmit dienu laikā jāveic piemērotākā elektrības tirgotāja un tarifa izvēle. Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Jurijs Spiridonovs intervijā Neatkarīgajai atklāj, kā mājsaimniecībām būtu jārīkojas brīvā elektrības tirgus apstākļos un kādi zemūdens akmeņi iespējami tirgotāju piedāvājumos.
3.dec 2014
Krievijas rubļa vērtība pirmdien, 1. decembrī, turpināja samazināties, sasniedzot jaunu rekordzemu līmeni gan pret eiro, gan pret ASV dolāru. Pēcpusdienā rubļa vērtība pret eiro Maskavas biržā pirmo reizi pārsniedza 66 rubļu atzīmi un uz brīdi sasniedza 66,594 rubļus. Sava versija par Krievijas rubļa vērtību ir valsts prezidentam Vladimiram Putinam, kurš par radušos situāciju izsaka visai "interesantu" versiju.
2.dec 2014
Ja Latvijas valdības patiešām būtu nākušas no makroekonomikas pielūdzēju sektas, tad tās gatavotu Latvijas valsti izsprukšanai no Eiropas Savienības pa Lielbritānijas izlauzto robu savienības nocietinājumos.
28.nov 2014
Latvijas ekonomikas izaugsme šogad tomēr būs nedaudz zemāka par Finanšu ministrijas (FM) iepriekš prognozētajiem 2,9%, atzīst FM eksperti, vērtējot trešā ceturkšņa ekonomikas izaugsmes rādītājus.
28.nov 2014
Eiropas Komisija (EK) lūdz vienpadsmit valstis, tostarp Latviju, veikt nepieciešamos pasākumus, lai nākamā gada budžeti atbilstu Eiropas Savienības (ES) tiesību normām fiskālās disciplīnas jomā.
24.nov 2014
Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka vairs nav nepieciešams norādīt cenas divās valūtās, liecina jaunākā Eirobarometra dati.
21.nov 2014
Ekonomiskajām un sociālajām prioritātēm jābūt savstarpēji papildinošām un vērstām uz iedzīvotāju labklājību, Eiropas Platformas cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību ikgadējā konventā norādījis labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).
14.nov 2014
Termiņuzturēšanās atļaujas (TUA) būtu jāizsniedz ārzemniekiem, kuri ir gatavi investēt līdzekļus uzņēmējdarbības un ražošanas attīstībā, nevis vienkārši vēlas iegādāties īpašumus, intervijā Latvijas Radio 4 pauda Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).
13.nov 2014
Saruna ar ekonomistu, uzņēmēju, uzņēmuma Primex īpašnieku Jāni Ošleju par ceļu, kādā veidā Latvijai kļūt par bagātu valsti.
13.nov 2014
Izskatot prasību, ko iesniegusi kāda Vācijā dzīvojoša Rumānijas pilsone, kurai liegts ilgtermiņa bezdarbnieka pabalsts, Eiropas Savienības tiesa atzinusi, ka ES dalībvalstīm ir tiesības neizmaksāt atsevišķus sociālos pabalstus cilvēkiem, kuri uz kādu citu valsti devušies tikai ar mērķi saņemt sociālo palīdzību. Tiesas lēmums var kļūt par precedentu, kas ierobežos tā dēvēto pabalstu tūrismu, par kuru jau gadiem ilgi sūdzas ES turīgāko valstu valdības un iedzīvotāji.
13.nov 2014
Neraugoties uz ievērojamiem zaudējumiem, ko cietuši Latvijas uzņēmumi Krievijas noteiktā embargo dēļ, līdz novembra sākumam tikai 31 uzņēmums ir pieteicies Valsts ieņēmumu dienesta (VID) piedāvātajai iespējai atlikt nodokļu nomaksu uz laiku. Nodokļu brīvdienas lūguši vien trīs uzņēmumi no Krievijas embargo visvairāk skartās – piena – nozares.
6.nov 2014
Konkurences padome (KP) par aizliegtu vienošanos iepirkumos ar 125 001 eiro sodījusi Gulbenes būvnieku SIA "RCI Gulbene", šodien žurnālistus informēja KP.
31.okt 2014
23. oktobrī Eiropas Savienības tiesa pieņēma vēsturisku un nozīmīgu lēmumu. Izrādās, ka ar vienas dalībvalsts (piemēram, Lietuvas) tiesas lēmumu var arestēt jebkuras citas ES dalībvalsts aviokompānijas lidostas vai citus īpašumus, ja vien attiecīgajā valstī kāds ir iesniedzis iesniegumu, vainojot par saviem zaudējumiem citai valstij piederošu uzņēmumu, un tiesa, neizskatot jautājumu pēc būtības (definējot tikai to, ka negodīga rīcība ir iespējama), nolems, ka šāds arests ir jāpiemēro.
23.okt 2014
Šodien preses konferencē gribēju nokomentēt kolīzijas saistībā ar valdības veidošanu, jo faktiski es biju viens no sarunu dalībniekiem, pārstāvot ZZS, kurš stādīja jautājumu, ka ir jārunā par darāmajiem darbiem un par pieejamajiem resursiem, lai varētu izdarīt tos darbus.
23.okt 2014
Nedēļas sākumā sociālajos tīklos finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) nāca klajā ar savdabīgu pareģojumu, ka jaunā koalīcija būs «stagnācijas un liekulības koalīcija, Lemberga pilnīgs triumfs».
22.okt 2014
Par "Skonto" stadiona kompleksa īpašnieku septembra nogalē kļuvusi nekustamo īpašumu jomā strādājošās Rudzīšu ģimenes uzņēmums "MANI Group", liecina Zemesgrāmatas informācija.
21.okt 2014
Ceturtdien un piektdien Eiropadomes sanāksmē ir plānots pieņemt gala lēmumu par klimata un enerģētikas paketi 2030.gadam, un svarīgi, lai šī politika netraucē Latvijas ekonomikas attīstībai, uzskata Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).
13.okt 2014
Lētais piens jāmeklē neiedomājamās vietās. Par pienu zemnieki saņem arvien mazāk, tomēr veikalos ir atsācies atsevišķu piena produktu cenu kāpums. Dažos veikalos par pienu, sviestu un saldo krējumu ir jāmaksā dārgāk nekā septembrī.
9.okt 2014
Krievijas rubļa kurss pret eiro pašlaik ir par 15% zemāks nekā pirms gada un par 11% zemāks nekā šī gada sākumā, un Neatkarīgās aptaujātie eksperti pieļauj vēl dramatiskāku rubļa kursa kritumu nākotnē. Tas dara raizes Latvijas uzņēmumiem, kuri joprojām pārdod savu produkciju šajā valstī.
3.okt 2014
Par partiju bālo piedāvājumu ekonomikas attīstīšanā un solījumu īstenošanas iespējām Neatkarīgās diskusija ar ekonomisti Raitu Karnīti un investīciju baņķieri Ģirtu Rungaini.