Ekonomika

8.jan 2015
Vairāk nekā gadu 1700 Latvijas ierēdņu par Eiropas Savienības (ES) un arī valsts naudu mācījās angļu valodu, lai varētu nodrošināt Latvijas prezidentūru ES Padomē.
6.jan 2015
Rubļa vērtība Maskavas biržā otrdien piedzīvoja samazinājumu, tādējādi sarūkot otro dienu pēc kārtas.
6.jan 2015
Baumas par to, ka Vācija varētu būt samierinājusies ar Grieķijas izstāšanos no eirozonas, tiek uzskatītas par vienu no iemesliem, kādēļ eiro kurss attiecībā pret dolāru vakar nokrities līdz zemākajam līmenim beidzamo deviņu gadu laikā, bet kontinenta biržu indeksi turpinājuši pazemināties.
1.jan 2015
Šodien stājas spēkā grozījumi noteikumos, kas prasīs turpmāk valsts amatpersonām gada deklarācijā detalizētāk uzskaitīt gūtos ienākumus.
31.dec 2014
Lai arī, visām pusēm vienojoties, par Nacionālā attīstības plāna vadmotīvu tika izraudzīts "ekonomikas izrāviens", tomēr faktiski minētais izrāviens ir tikai saukļa līmenī, vērtējot 2014.gadu, aģentūrai LETA atzina Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.
31.dec 2014
Krievijas statistikas dienests trešdien paziņoja, ka inflācija valstī šajā gadā sasniegusi 11,4%, kas ir augstākais līmenis kopš 2008.gada ekonomiskās krīzes.
30.dec 2014
Paldies eiro par to, ka Latvijas ekonomikā 2014. gadā nav noticis īstenībā nekas.
30.dec 2014
Krievijas rubļa vērtības kritums posta ne tikai Krieviju, bet arī Latvijas ekonomiku. Pat vairāk nekā augusta sākumā Krievijas Federācijas noteiktais pārtikas produktu embargo.
29.dec 2014
Krievijas Federālās alkohola tirgus regulēšanas aģentūra jeb "Rosalkogoļreguļirovaņije" izdevusi lēmumu, kas paredz pirmo reizi vēsturē samazināt minimālo mazumtirdzniecības cenu stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem.
22.dec 2014
Reģistrējot Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) grūtībās nonākušā "Ventspils zivju konservu kombināta" (VZKK) darbiniekus, bezdarbnieku skaits Ventspilī varētu pieaugt par apmēram 25%, aģentūrai LETA atzina NVA Ventspils filiāles vadītāja Benita Saļņikova.
22.dec 2014
Krievijas rubļa vērtības kritums uzņēmumiem, kuri eksportē savu produkciju uz šo kaimiņvalsti, rada pamatīgus zaudējumus. Ventspils zivju konservu kombināts pieņēmis taktisku, bet reizē arī sāpīgu lēmumu – uz laiku ražošanu samazināt līdz minimumam. Apmēram 400 darbinieku paliks bez darba.
19.dec 2014
Valdošā koalīcija parādīja savu spēku, panākot Saeimas balsojumu par tādiem nodokļu likuma grozījumiem, kuri uzliek uzņēmumu valžu locekļiem personisku materiālu atbildību par viņu vadīto uzņēmumu nodokļu parādiem.
18.dec 2014
Pēc Augstākās tiesas sprieduma ir stājies spēkā un vairs nav pārsūdzams Konkurences padomes (KP) 2011.gadā pieņemtais lēmums par aizliegtu vienošanos sodīt 22 Latvijas komercbankas, aģentūru LETA informēja KP.
17.dec 2014
Iespējams, ka pēc Maskavas vadošo politiķu rīkojuma Jūrmalā savus pasākumus vairs nevar rīkot konkurss "Jaunais vilnis", "KVN", kā arī humoršovs "Comedy Club", šodien vēsta laikraksts "Vesti".
13.dec 2014
Vācijas kanclere Merkele aicina izveidot brīvās tirdzniecības zonu starp Eiropas Savienību un ASV( ES) un ASV, vēsta Reuters.
12.dec 2014
Valdošā koalīcija plāno nākamnedēļ izvērtēt Ekonomikas ministrijas (EM) ierosinājumu piemērot mikrouzņēmuma nodokļa likmi 9% apmērā konkrētai privātpersonai noteiktu laika periodu.
10.dec 2014
Plānots, ka jau 2015. gada martā piena pārstrādes koncerns "Food Union" varētu sākt savas produkcijas eksportu uz Ķīnu, šodien žurnālistiem sacīja "Food Union" valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.
10.dec 2014
Atsitusies pret ekonomiskās bedres dibenu, Latvija tagad lido pretī savu iespēju griestiem.
5.dec 2014
Latvijas ekonomikas izaugsme šogad būs zem 3%, tā varētu būt 2,5-3% robežās, šodien preses konferencē atzina Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) misijas Latvijā vadītājs Šehars Aijars.