Diēta

21.sep 2017
Turēšanās pie stingra režīma un striktas diētas, pat ja tā ir sabalansēta, bieži beidzas ar neveiksmi, mērķis netiek sasniegts, un caurkritušais tievētājs kārtējo reizi šausta sevi par neizdošanos. Rodale Welness raksta, ka ilgtermiņa panākumus svara zaudēšanā, turklāt ar mazāku spriedzi, ļauj gūt 80/20 pieeja.
21.sep 2017
Visbiežāk ēdienu smarža uzkurina ēstgribu, taču ir produkti, kurus pasmaržojot, apetīte tiek nedaudz iegrožota.
20.sep 2017
44,5% Latvijas sportojošo iedzīvotāju dod priekšroku nodarbībām svaigā gaisā, 28,0% vingro sporta zālē un 27,5% – mājās. Tā liecina sporta apģērbu zīmola 4F veiktais pētījums. Kas jādara, lai joprojām turpinātu savas aktivitātes ārā un gūtu no tām prieku un norūdītos, nevis nosaltu un saaukstētos?
20.sep 2017
Mūsu senči, pirms iepazina cukura saldo garšu, ēda medu, dateles un citus saldus ēdienus. Salda garša ir pirmā, ko izjūt mazulis, tāpēc ir tik nozīmīga. Bet ne viss, kas iepriecina garšas kārpiņas, iepriecina arī ķermeni, tāpēc salduma daudzums ir jākontrolē.
18.sep 2017
Ne tikai ar plūdiem dāsnais rudens, kad ne tikai cilvēkam, bet arī dabai kājas ik pa laikam mirkst ūdenī, mudina meklēt «augstāk mītošas» alternatīvas, arī dabas māte ar bagātīgo pīlādžu ražu aicina uzmanību pievērst spilgtajām, rūgtajām un ļoti veselīgajām ogām, kuru šogad pietiks gan putniem, gan cilvēkiem.
17.sep 2017
TV raidījumu vadītāja, Odrijas (3) un Šarlotes (6) mamma Dagmāra Legante (39) biedrības «Babyroom» pasākumā, kas tika rīkots, lai aicinātu izvērtēt restorānu ēdienkartes bērniem un neveselīgos ēdienus aizstātu ar veselīgām maltītēm, izveda pirmo reizi sabiedrībā jaunāko meitu, kā arī priecēja klātesošos ar savu lielisko izskatu, ko spēj saglabāt jau daudzu gadu garumā.
12.sep 2017
Apspriežot kādas diētas efektivitāti, pirmais jautājums parasti ir par to, cik kilogramus un cik ilgā laikā tā palīdz nomest. Šķiet, katram diētu fanam jāiziet cauri brīnumu gaidīšanas, svara zaudēšanas un drīzas atgūšanas fāzei, lai saprastu, ka nedrīkst ignorēt diētas ietekmi uz veselību un tās spēju vai nespēju dot organismam visas vajadzīgās uzturvielas.
6.sep 2017
Brī­dī, kad no vir­tu­ves sāk nākt un pa­kā­pe­nis­ki vi­su mā­ju pār­ņem ne ar ko ne­sa­lī­dzi­nāms, kār­di­nošs un pa­ve­di­nošs kaut kā garš­īga aro­māts, pat pa­ši zvē­ri­nā­tā­kie vi­sā­du naš­ķu un kā­ru­mu no­lie­dzē­ji sa­lūst, jo ābo­lu pī­rā­gam ar kļa­vu sī­ru­pu pre­to­ties ne­spēj ne­viens. Ne­viens pats!
5.sep 2017
Iespējams, ka tieši otrdiena ir labākā diena, kad kāpt uz svariem, atzīst Kornela universitātes uztura laboratorijas vadītājs Braians Vansinks.
4.sep 2017
Rudens iestāšanās nāk komplektā ar mācībām, bet tas gandrīz vai automātiski nozīmē intelektuālās slodzes palielināšanos. Protams, ka barība smadzenēm ir meklējama ne tikai grāmatās, intelektuālās sarunās, bet arī sabalansētā uzturā.
25.aug 2017
Viens no galvenajiem racionāla uztura noteikumiem ir ēdienkartes dažādība, turklāt – jo ēdiens ir krāsaināks, jo vērtīgāks. Un šis nav stāsts par to, ka dažādi krāsainie dārzeņi un augļi ir arī bagātākais un dabiskākais vitamīnu avots – rudens tuvošanās un bagātīgas ražas ienākšanās laiks ir vispiemērotākais brīdis izmēģināt krāsaino diētu.
25.aug 2017
Kad laika ziņas prognozē meteoroloģisko rudeni, vismaz ēdienkartē gribas vēl pievērsties kaut kam vasarīgam, un gurķis šajā ziņā ir lieliska izvēle. Šobrīd katrā virtuvē jābūt pa kādam svaigam, kraukšķīgam gurķim, ko nograuzt, sagriezt salātos, ieskābēt, iekonservēt vai izmantot jauna ēdiena gatavošanai.
18.aug 2017
Iz­pē­tīts, ka pat da­ļē­ja at­brī­vo­ša­nas no lie­kā sva­ra nāk par la­bu ve­se­lī­bai: sāk nor­ma­li­zē­ties asins­spie­diens, ho­les­te­rī­na un cu­ku­ra lī­me­nis asi­nīs, sa­ma­zi­nās žult­sce­ļu sli­mī­bu risks, vieg­lāk kļūst ak­nām, re­tāk se­vi liek ma­nīt at­viļ­ņa sli­mī­ba u.c.
9.aug 2017
Svai­go dār­ze­ņu pār­pil­nī­ba lau­kā, do­bē, tir­gū un vei­ka­lā. Bet vai arī ta­vā šķī­vī? Šo­brīd ir ti­kai maz­liet jā­pa­cen­šas, lai no­dro­ši­nā­tu ēdien­kar­tē ve­se­lī­gu daudz­vei­dī­bu. Vie­ni no dār­ze­ņiem, ku­rus ne­va­ja­dzē­tu pie­mirst, plā­no­jot mal­tī­tes, ir bro­ko­ļi, rei­zēm dē­vē­ti arī par spar­ģe­ļu kā­pos­tiem. Tos aug­stu vēr­tē­ja se­nie ro­mie­ši un vēl šo­dien bro­ko­ļu ēdie­ni aso­ci­ē­jas ar Vi­dus­jū­ras re­ģi­o­na vir­tu­vi, ta­ču tie ir ie­cie­nī­ti arī pie mums, po­pu­lā­ri Āzi­jā un Ame­ri­kā. Pa­rei­zi pa­ga­ta­vo­ti, bro­ko­ļi ir mai­gi un vien­lai­kus krauk­šķī­gi, kā arī ļo­ti ba­gā­ti ar ve­se­lī­gām uz­tur­vie­lām.
9.aug 2017
Mūsdienās arvien vairāk cilvēku pievēršas veselīgam dzīves veidam – vairāk sporto, ēd veselīgāk, samazina alkohola patēriņu. Bezalkoholiskais alus ir lieliska alternatīva tiem, kuriem garšo alus, bet kādu apsvērumu dēļ to nevar vai negrib lietot ikdienā.
8.aug 2017
Trekns ēdiens daudziem ir sinonīms garšīgam ēdienam vai arī veselībai un slaidam augumam bīstamam ēdienam. Tomēr ne visiem taukains ēdiens šķiet garšīgs vai traucē uzturēt slaidu augumu un labu veselību.
7.aug 2017
Lai arī cīņa pret liekajiem kilogramiem parasti uzņem apgriezienus mirkli pirms pludmales sezonas, vasara ir vislabākais laiks šo cīņu uzvarēt, jo talkā nāk dažādi dārza labumi. Šoreiz par to, kā liekos kilogramus ienīst pētersīlis.
31.jūl 2017
Pēc Krievijā populārās dietoloģes Margaritas Koroļovas sastādītajiem uztura ieteikumiem pie slaidākām figūrām esot tikušas daudzas krievu kino un estrādes zvaigznes, tostarp dziedātāji Nikolajs Baskovs un Nadežda Babkina. Varbūt ir vērts pamēģināt viņas ieteikto Deviņu dienu diētu, kuras laikā iespējams zaudēt pat līdz deviņiem kilogramiem liekā svara, vienlaikus attīrot organismu un stiprinot imunitāti.
30.jūl 2017
Kad dzīvē viss neiet tik gludi, kā gribētos, sevi nepārtraukti liek manīt stress vai pastāvīgi nomāc kāda problēma, gribas iet vieglāko ceļu, lai atgūtu labu noskaņojumu, – apēst kaut ko garšīgu. Tas noteikti ir labāk nekā iedzert vai uzsmēķēt.
25.jūl 2017
Ir labi saprotama vēlme sašķirot savus paradumus veselīgos un neveselīgos un pie šī iedalījuma arī turēties, jo ikdienā nav laika daudz prātot, kāpēc jārīkojas tā vai citādi. Reizēm ir labi šos uzskatus kritiski pārlūkot, lai atsijātu novecojušos un iesīkstējušos, kā arī mainīgās modes diktētos viendienīšus.