Diēta

10.mai 2017
Iesaka Roberts LĀCĪTIS, makrobiotikas speciālists:
8.mai 2017
Lai vai cik ļoti aizkavējies ir pavasaris, pavisam drīz tas savas tiesības pieteiks ar pilnu joni. Pienenes ir viens no dzīvespriecīgākajiem un arī veselībai noderīgākajiem augiem pavasarī, turklāt tā izmantošana ir ļoti daudzveidīga.
7.mai 2017
Kurš gan bro­kas­tīs nav ēdis mus­li – sau­su pār­ti­ku, iz­vē­lo­ties to kā di­ētis­ku un ve­se­lī­gu pro­duk­tu. Mus­li uz­ska­ta par ka­lo­ri­jām ba­gā­tu ēdie­nu, kas no­dro­ši­na or­ga­nis­mu ar vi­ta­mī­niem, mi­ne­rāl­vie­lām un mik­ro­ele­men­tiem. Mus­li ēdot, ne­ro­das gli­ko­zes svār­stī­bas asi­nīs.
4.mai 2017
Im­pulss – di­ē­ta ir jau­na ēša­nas sis­tē­ma tiem, ku­ri vē­las āt­ri no­mest lie­kos ki­lo­gra­mus. Šā­du di­ē­tu ne­sen iz­strā­dā­ju­ši ame­ri­kā­ņu die­to­lo­gi, ko vi­ņi ie­sa­ka iz­mē­ģi­nāt. Im­pul­sī­va ba­ro­ša­nās – tas ir elek­tro­teh­ni­kas, ne­vis die­to­lo­ģi­jas ter­mins. Ve­se­lī­ga uz­tu­ra spe­ci­ā­lis­ti pie­rā­dī­ju­ši, ka im­pul­sa teh­ni­ka ir efek­tī­va arī tie­vē­ša­nas pro­ce­sā. Ār­sti ap­gal­vo, ka, pa­tei­co­ties šai di­ē­tai, mē­ne­sī var at­brī­vo­ties no 2 līdz 7 ki­lo­gra­miem un no 5 līdz 17 ki­lo­gra­miem 3 mē­ne­šos, ja tiek ie­vē­ro­tas spe­ci­ā­lis­tu re­ko­men­dā­ci­jas. Jau­nās sis­tē­mas gal­ve­nie prin­ci­pi ir vien­kār­ši, un tos nav grū­ti at­ce­rē­ties.
2.mai 2017
Apspriežot kādas diētas efektivitāti, pirmais jautājums parasti ir par to, cik kilogramus un cik ilgā laikā tā palīdz nomest. Šķiet, katram diētu fanam jāiziet cauri brīnumu gaidīšanas, svara zaudēšanas un drīzas atgūšanas fāzei, lai saprastu, ka nedrīkst ignorēt diētas ietekmi uz veselību un tās spēju vai nespēju dot organismam visas vajadzīgās uzturvielas.
1.mai 2017
Pie­na pro­duk­ti ir viens no bū­tis­kā­ka­jiem mū­su uz­tu­ra kom­po­nen­tiem, jo sa­tur daudz kal­ci­ja, un ta­jos ir vis­lab­vē­lī­gā­kā kal­ci­ja un fos­fo­ra at­tie­cī­ba. Tur­klāt pie­na pro­duk­tos eso­šais D vi­ta­mīns, ol­bal­tum­vie­las un pie­na cu­kurs ir tās vie­las, kas sek­mē or­ga­nis­mam tik ne­pie­cie­ša­mā kal­ci­ja uz­sūk­ša­nos. Sva­rī­gi, ka, lai uz­ņem­tu šīs vie­las, nav ob­li­gā­ti jā­dzer tie­ši piens – vēr­tī­gi ik­die­nas ēdien­kar­tē ie­kļaut arī ke­fī­ru un biez­pie­nu.
30.apr 2017
Vasara vairs nav aiz kalniem, tāpēc ir pēdējais brīdis, lai domātu par to, kādā ķermeņa formā sagaidīsi pludmales sezonu. Iespējams, ir vērts apsvērt ievērot vieglo pavasara diētu.
28.apr 2017
No sīkām veselības problēmām reizēm nav pasargāts arī vesels cilvēks. Te nav runa par nopietnām situācijām, kad obligāti jāmeklē mediķu palīdzība, bet par tādām, ar kurām lielākoties jāprot tikt galā pašiem.
27.apr 2017
Brīv­die­nu rī­tiem no­teik­ti pie­stāv lais­ka bez­rū­pī­ba, ne­stei­dzī­ga ko­pā bū­ša­na ar sa­vē­jiem, kas īpašs un ne­ik­die­nišķs, ko bau­dīt vē­lās bro­kas­tīs vai ag­rās pus­die­nās. Pa­vi­sam vien­kār­ši un ātr­i pa­ga­ta­vo­ja­mi pī­rā­dzi­ņi ar gar­dum­gar­du kū­pi­nā­ta la­ša, olas, lo­ci­ņu un spi­nā­tu pil­dī­ju­mu.
26.apr 2017
Pa­va­sa­rī da­bā no­tiek pār­mai­ņas, un tas pats at­tie­cas arī uz cil­vē­ka or­ga­nis­mu, kas fil­trē vi­sus tok­sī­nus, ku­ri ta­jā sa­krā­ju­šies pa zie­mu. Bie­ži vien cil­vē­ki ša­jā lai­kā iz­jūt ne vien de­pre­si­ju, bet arī no­gu­ru­mu, sma­gu­ma sa­jū­tu, šļau­ga­nu­mu vi­sā ķer­me­nī.
24.apr 2017
Jaunu gadu uzsākot, ir stilīgi apņemties ēst un dzīvot veselīgāk, bet ik pavasari, tuvojoties pludmales sezonai, ir moderni uzsākt tievēšanas maratonu. Tiem, kuri vēl nav atraduši savu īsto diētu, piedāvājam izmēģināt sešu ziedlapiņu diētu.
21.apr 2017
Kad līdz īstiem un sulīgiem vietējiem zaļumiem vēl kāds laiks jāgaida, bet siltumnīcu gurķi šķiet ūdeņaini, uzburt pavasarīgu noskaņu ēdienkartē palīdzēs maigi zaļais avokado mīkstums. Ēdiena krāsai ir nozīme – apgalvo tie, kuri šajā jautājumā nopietni iedziļinājušies, un zaļā krāsa esot nomierinoša, atpūtinoša un labu noskaņojumu radoša. Kādēļ gan to nepārbaudīt?
3.apr 2017
Gan uz­tu­ra spe­ci­ālis­ti, gan tie, ku­ri cen­šas tikt va­ļā no lie­kā sva­ra, zi­na, cik bie­ži la­bais no­doms mai­nīt sa­vus ēša­nas pa­ra­du­mus un uz­ņemt ma­zāk ka­lo­ri­ju pēc da­žām die­nām tiek at­mests.
2.apr 2017
Kamēr liela daļa ļaužu ļaujas neveselīga uztura pārmērībām un visā pasaulē veselības politikas bīdītāji nezina, kā vest viņus pie prāta, arvien noteiktāk iezīmējas arī otra galējība – apsēstība ar pareizu uzturu. Latvijā tā vēl nav bieža problēma, tomēr tendences jau iezīmējas.
photo_camera
30.mar 2017
Ikvienam no mums pazīst situāciju, kad negaidīti ciemos piesakās viesi. Lai šī situācija neradītu nevajadzīgu stresu un papildus laika ieguldījumus gatavojot cienastu, Rimi Gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis dalās ar garšīgām un ātri pagatavojamās receptēm, kuras vērts saglabāt īpašo recepšu krājumā.
29.mar 2017
Pavasarīgas receptes tavam galdam. Sagatavots pēc gardezi.lv
24.mar 2017
Teorijas, pieredzes un receptes par organisma attīrīšanu un dietām ir visdažādākās. Sākot no viegli saudzējošām un beidzot ar drakoniskām, kas prasa disciplīnu, liek izjust bada sajūtu un patiesībā sagādā diezgan lielas mocības. Astroloģijā attiecībā uz dietām eksistē dažādi ieteikumi, un viens no tādiem, ko bez pūlēm varam ievērot, ir atslodzes dienas divas reizes mēnesī.
18.mar 2017
Diētās ir kaut kas neatvairāmi pievilcīgs, pat tāds, kas liek ignorēt saprāta balsi, un bieži vien vislielāko interesi rada ne jau dažādu klīniku un ārstu veidotās sabalansētās uztura sistēmas, kuras godīgi runā arī par dzīvesveida maiņu un vingrošanu. Tā vietā daudzi pievēršas dīvainiem, ekstrēmiem ieteikumiem, kādu laiku aizrautīgi tiem seko un vēsta sociālajos tīklos, cik labi jūtoties, patiešām zaudē vairāk vai mazāk kilogramu, bet tad noraujas un visu atgūst.
16.mar 2017
Ja cilvēkam nepieciešams normalizēt ķermeņa masu, tad labāk neapmeklēt sabiedriskās ēdināšanas iestādes ne vienam pašam, ne kompānijā. Jo īpaši kompānijā, jo tad ir daudz grūtāk atturēties no kārdinājuma izvēlēties to pašu, ko pārējie, kuriem liekā svara nav vai arī viņi ar to necīnās.
16.mar 2017
Katrā jokā ir kāds patiesības grauds. Viegli jau pasmīnēt par tiem, kuriem liekā svara problēma ir nepārejoša aktualitāte, tomēr nezinātājam grūti saprast, kā tas ir, kad domas visu laiku ap ēdienu vien grozās. Katram ir savas gaidas saistībā ar tievēšanu, pamatotas un arī nepamatotas.