Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

VAKARA ZIŅAS: Dagmāras Legantes ideālā auguma noslēpums

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

TV raidījumu vadītāja, Odrijas (3) un Šarlotes (6) mamma Dagmāra Legante (39) biedrības «Babyroom» pasākumā, kas tika rīkots, lai aicinātu izvērtēt restorānu ēdienkartes bērniem un neveselīgos ēdienus aizstātu ar veselīgām maltītēm, izveda pirmo reizi sabiedrībā jaunāko meitu, kā arī priecēja klātesošos ar savu lielisko izskatu, ko spēj saglabāt jau daudzu gadu garumā.

Dienām ilga kefīra un salātlapu ēšana pie laba nenoved

«Pats galvenais ir veselīgs dzīvesveids un sportošana, kā arī aktīvs darbs un laiks, kas pavadīts kopā ar ģimeni un bērniem. Svarīgi ir domāt, ko ēst, nevis grūst mutē pilnīgi visu, kas gadās pa rokai.

Man liekas, ka ir jāpaēd kārtīgi un sātīgi. Tie cilvēki, kuri vēlas nomest svaru, mēdz kļūdīties, badojoties un ievērojot drastiskas diētas. Šādā veidā tiek tikai sabojāta vielmaiņa. Es neesmu perfekta un pati savulaik mēģināju nomest svaru ar drastiskām diētām, bet tā bija kļūda.

Dienām ilga kefīra un salātlapu ēšana ne pie kā laba nenoved, jo, esot šausmīgā badā, vienu brīdi neizturēsi un sāksi pēkšņi ēst jebko. Pirmkārt, labāk ēst vairākas reizes dienā un mazās porcijās, apmēram četras vai piecas reizes dienā. Otrkārt, jāēd dārzeņi, salāti, kūpināta vai tvaicēta zivs tik daudz, cik katrs vēlas, jo šādi radīsies sāta sajūta un tiks iegūti arī visi nepieciešamie vitamīni un minerāli, tādēļ būs arī vairāk enerģijas. Nav ieteicams pārēsties ceptus produktus, jo tad būs smaguma sajūta un miegainība,» slaidas figūras noslēpumos un veselīgas ēšanas padomos dalās Dagmāra Legante.

Ar pārējiem Dagmāras Legantes veselīga dzīvesveida padomiem iepazīsties jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā, www.vz.lv.