bumbieri

12:03
Āboli, bumbieri un ķirbji mums asociējas ar rudens klasiku – pīrāgiem, sulām vai vienkārši veselīgu našķi starp ēdienreizēm. Taču tos iespējams pārvērst pavisam citā pieredzē, piešķirot mazliet asuma un saldenas pikantuma. Ābolu, bumbieru vai pat ķirbju šķēles ar čili un medu ir vienkārša, bet pārsteidzoša uzkoda, kas noteikti patiks tiem, kuriem patīk kulināri eksperimenti. Ar recepti dalās “BBC Food”.
11.sep
Rudens ir laiks, kad brokastis kļūst par īstu siltuma un komforta brīdi. Šīs auzu pankūkas ar bumbieriem un kanēļa mērci ir veselīgs, gardš un ātri pagatavojams variants, kas ļauj izmantot vietējos augļus. Papildus siltums, ko sniedz kanēļa aromāts, palīdzēs pamosties un sagatavoties dienai. Ar recepti dalās “BBC Food”.
10.sep
Rudens ir īstais laiks, lai virtuvē radītu brīnumus no sezonas augļiem un dārzeņiem. Āboli, ķirbis un bumbieri ir labi pazīstami ikvienam, taču tie slēpj daudz vairāk iespēju nekā ierastie ievārījumi vai kompoti. Mazliet drosmes, un tradicionālā ievārījuma burka pārvēršas par kulināru piedzīvojumu – saldā un pikantā saspēle rada garšas, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus. Ar receptēm dalās “Martha Stewart”.
24.aug
Šī ir interesanta, aromātiska recepte, kas ir ideāla vasaras beigām, kad bumbieri ir pilnībā nogatavojušie. Tā ir ļoti piemērota kā piedeva gaļai vai kā uzkoda pie siera! Ar recepti dalās “Kitchn”.
9.jan
Grauzdiņi ātri pagatavojas un izrādās ļoti garšīgi. Gatavojiet tos daudz - tie uzreiz pazūd no galda. Starp citu, grauzdiņš der arī brokastīs.
16.okt 2020
Tuvojoties rudens brīvdienām piedāvājam Jums jaunas receptes, ar kurām pārsteigt sevi un tuvākos. Kurš būtu domājis, ka tumšo alu var izmantot gatavojot gan liellopu tartaru ar tumšā alū marinētiem sīpoliem un mīksti vārītām paipalu olām, gan saldo ēdienu – alū tvaicētiem bumbieriem ar grauzdētiem lazdu riekstiem un šokolādes mērci? Garšo tieši tik kārdinoši, cik izklausās. Un kad gan vēl veltīt laiku, lai pagatavotu ko īpašāku, ja ne brīvdienās?
19.okt 2019
Lai gan bumbieri nespēj pārspēt savā popularitātē ābolus, tie joprojām ir nozīmīgi pašmāju augļi, ko baudīt arī rudenī. Arī bumbieriem piemīt daudz veselībai pozitīvu īpašību. Apskatīsim, kā bumbieris palīdz mūsu organismam un atklāsim daudz ko tādu, par ko iespējams nemaz nenojauti.
27.jūl 2019
Ābolu un bumbieru raža šogad kopumā Latvijā varētu būt mazāka nekā pērn, taču atsevišķos dārzos var sagaidīt ļoti labu ražu, prognozēja aptaujātie dārzkopības eksperti.
22.sep 2018
Sausais un siltais laiks šogad daudzviet veicināja pat ļoti bagātīgu augļukoku ziedu apputeksnēšanos. Ilgstošais sausums un atbilstoši fitosanitārie pasākumi neļāva izpausties arī kraupim, norāda LLKC vecākais dārzkopības speciālists Māris Narvils.
21.sep 2018
Rudens augļu pārpilnībā nevajadzētu paiet garām bumbieriem – nevis tiem biezādaiņiem, kas augu gadu redzami lielveikalu plauktos, bet vissvaigākajiem vietējiem. Jāizmanto iespēja ēst šos augļus ar visu mizu, jo tieši mizā slēpjas vērtīgās balastvielas, bet zem tās ir visvairāk vitamīnu.
2.okt 2016
Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) novērojumi liecina, ka šis gads ir bijis ļoti labvēlīgs bumbieru-kadiķu rūsai, un dažviet slimība Latvijā sasniegusi 68% izplatību, aģentūru LETA informēja VAAD pārstāvji.
2.okt 2015
Bumbieri pieder pie tiem augļiem, ko izvēlas samērā bieži. Ja tie ir pilnībā nogatavojušies, tad ir medaini saldi, sulīgi un mutē burtiski izkūst. Gatavojot ēdienus, bumbierus var dažādi izmantot – karamelizēt, kombinēt salātos ar sieru vai sacept, piemēram, ar zilo sieru, vai izmantot kā citādi.
27.feb 2010
Saldos, mutē kūstošos bumbierus bērni iecienījuši vairāk par āboliem. Kas ir šis senais auglis, un kāpēc zinātnieki tik ļoti cenšas radīt šķirnes, kas baudāmas līdz pat pavasarim?