Vēsā dienā nekas līdzinās siltai, sātīgai zupai vai sautējumam. Lai gan mājās gatavoti buljoni ir ideāli piemēroti, tie ne vienmēr ir mājas pavāram, kuram ir maz laika — ne visiem saldētavā ir maisiņš pilns ar dārzeņu atliekām, lai pagatavotu buljonu.
Bērnībā droši vien ikviens no mums ir dzirdējis, cik veselīgi ir katru dienu ēst zupu, taču retais zina, vai šis apgalvojums atbilst patiesībai. Atbildes meklē “postimees.ee”.
Lietojot vistas kaulu buljonu katru dienu, tajā esošais kolagēns un aminoskābes var palīdzēt uzlabot ādu, īpaši tad, kad tā saskaras ar pirmajām novecošanās pazīmēm, raksta “healthdigest.com”.
Ir diezgan grūti pagatavot skaidru, bagātīgu un garšīgu buljonu, ja nezin galveno noslēpumu. Mājsaimnieces bieži gatavo zupas, izmantojot gaļas buljonu. Protams, katram ir sava unikālā ideālā recepte, taču daudzas mājsaimnieces nezina, kādā ūdenī vārīt gaļu, lai tā būtu garšīga.
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis būs ēdiens ar bērnības garšu. “Tieši tādus buljona pīrādziņus es ēdu savā bērnībā. Buljonu es īpaši bērnībā neesmu dzēris, bet man ļoti garšoja.