Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. "Andelē mandelē" tirgojas arī Meldermeitiņas

Pēdējās divās «Andelēs mandelēs» »Vakara Ziņas« sastapa arī harismātiskā TV raidījumu un pasākumu vadītāja Valda Meldera dzīvesbiedri Sarmīti Melderi ar vienu no abu trim meitām – Luetu Lauru. © Ingrīda Punka

Reti kurš nav dzirdējis par «Andeli mandeli», sauktu arī par Pērļu medībām, lielāko lietoto apģērbu tirdziņu – burziņu, kuru jau 11 gadus veiksmīgi organizē apsviedīgā uzņēmēja Līva Jaunozola. Viss sākās no dažiem desmitiem tirgotāju, bet tagad tirgoties gribētāju ir tik daudz – vairāki simti, ka nākas rīkot atlasi un daudziem pat atteikt. «Andele mandele» jau labu laiku notiek vienā no Ķīpsalas izstāžu hallēm.

Kā pārliecinājās »Vakara Ziņas«, tirdziņa organizētāji allaž parūpējas par tirgotāju un pircēju ērtībām, gan par iespēju paēst, gan izklaidēm - pēdējā «Andelē mandelē», kas bija veltīta bērnu un pusaudžu apģērbu tirdzniecībai, bija pat vairākas piepūšamās atrakcijas, bet savus gatavotos ēdienus - konditorejas izstrādājumus - piedāvāja pat paši bērni!

Par to, ka pasākums iemantojis ievērību un popularitāti, liecina kaut vai fakti, ka, kā jau iepriekš »Vakara Ziņas« rakstīja, starp savu drēbju tirgotājām vairākkārt varēja satikt gan dziedātājas Samantu Tīnu, gan Rūtu Dūdumu, bet starp apmeklētājiem - pat pašu premjerministru Kariņu ar kundzi un meitu!

Ingrīda Punka

Izrādās, ka abas māsas, Lueta Laura un Elīza Aija, aizraujas ar apģērbu modelēšanu un šūšanu. Nereti viena māsa iesāk - uzmodelē, otra - pabeidz iecerēto. Pamatus šajās prasmēs meitenes apgūst Rīgas Skolēnu pilī. Vairākus no pašu šūtajiem apģērbiem Lueta Laura piedāvāja arī «Andelē mandelē. Kids». Visā pasākumā savu roku pielicis arī slavenais tētis Valdis Melderis - viņš iepriekšējā dienā uz tirdziņu palīdzējis atvest mantas. Starp citu, Valda sieviņa, runājot par savām atvasēm, atklāja, ka abām meitām pirmo vārdu devis tētis, otru - māmiņa. Uz »Vakara Ziņu« jautājumu - vai arī pašas paguva apskatīt tirdziņu un kādu pērli iegādāties arī sev, Sarmīte iesaucās - nē, viņām šoreiz galvenais mērķis bija tikt vaļā no liekām mantām, patukšot savus drēbju skapjus un atbrīvot vietu jaunām drēbēm!