Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Liene Šomase melna kaķa dēļ gūst smadzeņu satricinājumu

© Lienes Šomases privātais arhīvs

Televīzijas sievietēm «STV Pirmā!» sarunu raidījumā «Starp mums runājot» dziedātāja Liene Šomase atklāja neparastu atgadījumu, ka galvas smadzeņu satricinājumu guvusi melna kaķa dēļ, kas Mežaparkā no terases uzkrita tieši dziedātājai uz galvas.

«Acīmredzot tā vajadzēja notikt, jo bija lemts. Esmu vesela. Viss ir kārtībā. Pēc šā atgadījuma vairāk skatos uz augšu. Varbūt iepriekš ikdienā ne tik ļoti skatījos augšup. Cilvēki pa ceļu iet, vienkārši galvu noliekuši un skatās zem kājām, bet reizēm ir jāpaskatās arī uz augšu. Varbūt tā bija zīme no augšas!? Es mācītājam Andrejam Mediņam arī šo atgadījumu izstāstīju, kad biju vasaras nometnē bērniem ar īpašām vajadzībām, kur piedalos jau 12 gadu.

Kaķis nebija pilnīgi melns. Es ceru, ka tam kaķim viss ir kārtībā? Todien bija lietains laiks, kad atvēru durvis, viņš kaut kā paslīdēja un nokrita no terasītes. Bet ar smadzeņu satricinājumu gan es nocīnījos. Īstenībā tikai nesen galvas sāpes pārgāja. Labi, ka palaimējās un satiku vienā nometnē ļoti labu dakteri. Paldies arī kaķa saimniekiem, jo viņi man rakstīja un interesējās, vai viss ir kārtībā? Vai nevajag relaksējošo SPA uzdāvināt? Kaķis ir kaķis. Un suns ir suns. Mēs visi ļoti labi to zinām. Daudziem gan kaķi ir lēkuši virsū, gan koduši. Man paziņas ir stāstījuši, ka, izrādās, kaķi arī kož cilvēkiem. Man, redz, uz galvas uzlēca. Acīmredzot vajadzēja miera periodu, jo pēdējā laikā bija ļoti daudz projektu, kuros darbojos. Nākamajā gadā ir saplānoti projekti ne tikai Latvijā, bet arī pasaules mērogā, kas skar ne tikai mani, bet arī bērnus ar īpašām vajadzībām. Tas ir mans astoņu gadu sapnis, ko esmu sapņojusi un beidzot varu realizēt. Ne velti saka, ja tu cilvēks pats nesaproti, ka vajag mazliet atpūsties, tad dzīve visu sakoriģē pati. Es ikdienā piekopju pareizu elpošanu. Pie manis nāk elpot uzņēmēji un bērni. Brīžiem kaut ko dodot citiem, par sevi mazliet piemirsti. Tad arī nāk visādas zīmes. Mana dzīve ir ļoti interesanta. Katru dienu kaut kas notiek. Kādreiz par to ļoti brīnījos, tagad vairs ne. Šī vasara man ir bijusi ar dažādām zīmēm piepildīta. Ir bijis tā, ka braucu pie pirtnieka uz Jūrkalni un stārķis lido burtiski mašīnas stiklā, bet, par laimi, neieskrēja. Pēdējā mirklī pacēlās uz augšu. Kaut kādu informāciju tie dzīvnieki un daba mums nes. Uzskatu, ka tās ir zīmes! Cilvēks vai nu pasmejas un aizmirst, vai arī padomā. Man šogad mājās nāca arī aizsargājamie kukaiņi un vēlējās man atstāt kādu vēstījumu. Tagad lapsenes neliek mieru. Neskatoties uz auksto laiku, lapsenes arī man kaut ko stāsta.

Stāstu visiem saviem studentu vecākiem, ka, cik vien iespējams, ir jāiet ārā. Īpaši šajā laikā, kad dabā nāk jaunās enerģijas. Ar ģimeni, bērniem vai vīru var taču doties pastaigā pa mežu vai gar jūru. Tie, kas šo lietu piekopj un saprot, tie būs veiksmīgi cilvēki. Tie, kas ikdienā dzīvo bailēs un nepārliecinātībā, tiem būs ļoti ilgs pārbaudes laiks,» zīmīgos atgadījumus savā dzīvē un zīmju nolasīšanu atklāj Liene Šomase.