Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Šomase jaunajā dziesmā iziet no savas komforta zonas

© Publicitātes foto

Ar jaunu dziesmu par sevi atgādinājusi dziedātāja Kristīne Šomase. Tā ieturēta Kristīnes ierasti skaisti sirsnīgajā manierē, tomēr šoreiz ir arī muzikālas nianses, ko pati dziedātāja sauc par iziešanu no savas komforta zonas.

Dziesma „Neļauj padoties” Kristīnei Šomasei ir pirmais šāda veida kopdarbs ar mūziķi un producentu Reini Briģi un teksta autoru Ediju Andersonu. Tā “aicina klausītāju sadzirdēt pašam savu dvēseles balsi, lai spētu izvēlēties tieši savu unikālo dzīves ceļu. Tas ir iedrošinājums būt sev pašam un apzināti iet ārā no ierastās komforta zonas, jo tieši tad šķietami neiespējamais var kļūt reāli iespējams.”

Dzīve ir piedzīvojumu ceļš, kur prieks mijas ar skumjām, kurā ir daudz pretrunu un pretstatu. Taču tas, uz kuru pusi mēs dodamies, atkarīgs no katra paša. Vispirms jāveic darbs ar sevi, jo tikai tad spējam iet savas sirdsbalss virzienā vai darboties komandā, nezaudējot sevi. Šī dziesma ir kā motivējošs atgādinājums ticēt sev, noticēt brīnumu iespējamībai un uztvert katru dzīves mirkli kā milzu vērtību, jo tas ir tik ātri gaistošs,” par dziesmu stāsta pati Kristīne Šomase. Arī viņai pašai šī dziesma esot sava veida iziešana no komforta zonas: “Tas ir tik vēlams, lai ļautos attīstībai un pārmaiņām, lai paraudzītos uz plašo mūzikas pasauli no dažādiem leņķiem un iepazītu tās plašo spektru.”

Dziesmas teksta autors Edijs Andersons stāsta, ka rakstīt tekstu dziesmai bijis vēl izaicinošāk nekā radīt dzeju, bet paveikt šo jauno izaicinājumu palīdzējusi kāda saruna, kas likusi dziļi izjust cilvēka iekšējo konfliktu spēku. Proti, kā tas ir, kad mīlestības valodas mēdz būt tik atšķirīgas, kad jāsaglabā cerība un ticība, ka visi tilti vēl nav sadeguši, kā nepazaudēt ne otru cilvēku, ne pašam sevi u.tml. „Piezvanīju Reinim un teicu - klau, man ir teksts, kam vajag mūziku! Un dziesmu varētu nodziedāt Kristīne,” par dziesmas rašanos stāsta Edijs. Un tā jau pavisam drīz bija tapis dziesmas demo!

Neļauj padoties” runā ne tikai par attiecībām, bet arī par to, cik liela nozīme tajās ir atbalstam. „Pasaulei šobrīd visvairāk vajadzīgs miers, un es no sirds ticu, ka tas nav aiz kalniem. Saku to skaļi katru dienu!” teic Kristīne. „Lai silts saules stars mums katram dod priekpilnu smaidu un sniedz ticību saviem sapņiem un mērķiem! Ticēsim labajam un vairosim to!”