Sestdiena, 11.maijs

redeem Karmena, Manfreds, Milda

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Brālis Juris Žagars: Ģimenē ir sēras, jāuzmana mamma

© F64

26. februārī pēc cīņas ar smagu slimību mūžībā 60 gadu vecumā devies režisors, uzņēmējs, pasniedzējs, aktieris un septiņpadsmit gadu garumā Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars. Atvadu brīdis notiks 4. martā plkst. 13.00 Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē.

Kā »Vakara Ziņas« informēja kāds aculiecinieks, jau pirms mēneša vizuāli bija redzams, ka kultūras cilvēku vidū mīlēto Andreju Žagaru moka smagas veselības problēmas un viņš pārvietojas klibojot. Kaut arī Andrejs par savām kaitēm vīrišķīgi klusēja un lieliski prata tās noslēpt, aptaujājot tuvākos draugus, var secināt, ka pēdējā pusgada laikā veselības problēmas saasinājās. Dzīvespriecīgā, enerģiskā un inteliģentā Andreja Žagara nāve šokēja daudzus. Virtuālajā vidē sabiedrībā atpazīstami cilvēki teica «ardievu» aizgājējam un dalījās mirkļos, kas piedzīvoti kopā ar Andreju Žagaru.

Brālis Juris Žagars: «Ģimenē ir sēras»

«Es varu pateikt, ka mums tas bija negaidīti un pēkšņi. Pārsteidza, ka tas notika tik ātri. Protams, ģimene ir sērās.

Tas ir faktiski viss, ko es varu pateikt dotajā brīdī. Es nevaru teikt, ka slimība viņu nomocīja diezgan ilgi, un nevaru viņa vietā arī runāt, vai bija cerība, ka slimību izdosies uzveikt. Es nevaru stāstīt viņa medicīnisko vēsturi. Tas ir ar likumu aizliegts. Katrā ziņā mums tas bija negaidīti, ka fināls bija tik ārkārtīgi pēkšņs. Protams, milzīgs, milzīgs prieks, ka ir tik ārkārtīgi sirsnīga cilvēku reakcija. Es saņemu desmitiem zvanu un simtiem īsziņu ar atbalstu. Tas tikai liecina, ka viņš bija mīlēts. Vēlos pateikt lielu paldies, ka arī sociālajos tīklos saņemam ļoti daudz ziņu. Tas, protams, arī mammai zināmā mērā liek justies vieglāk, saprotot, cik ļoti viņu cilvēki mīlēja.

Vienīgais, par ko dotajā brīdī ir jāuztraucas, ir mamma (Vija Žagare), kurai ir deviņdesmit gadu. Tāpēc mūsu visu uzmanība dotajā brīdī tiek veltīta viņai. Mamma pagaidām tiek galā, un mēs kontrolējam situāciju,» par brāļa Andreja Žagara pēkšņo aiziešanu stāsta Dailes teātra aktieris un uzņēmējs Juris Žagars.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv