Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Lieckalniņas veģetārās receptes, lai svētkos nepārēstos

© F64

Geštalta terapeite, teoloģe un bijusī raidījumu vadītāja Anna Lieckalniņa-Krimele Ziemassvētku un gadu mijas svētku galdam iesaka ātri pagatavojamas sātīgas, bet tajā pašā laikā veģetāras receptes, par kurām būs sajūsmā tie svinētāji, kas arī svētku laikā piedomā par sava auguma slaidajām formām.

«Uzskatu, ka jāieklausās savā ķermenī, jo tas zina, kas tam visvairāk nepieciešams. Piemēram, ja vasarā negribi ēst šašliku, tad to arī nevajag darīt. Nekad neesmu bijusi veģetāriete un ar skepsi skatos uz jauniešiem, kas, salasījušies internetā dažādas lietas, sāk eksperimentēt. Piemēram, meitenes, kas 12 - 14 gadu vecumā neēd gaļu vai zivis.

Es ikdienā gatavoju veģetāru ēdienu. Vairāk esmu iecienījusi uzturā lietot dārzeņus un augļus, jo tā jūtos labāk.

Kad, veikalā iepērkoties, pieliec pilnu grozu ar dārzeņiem un augļiem, ir patīkams pārsteigums, jo jāmaksā mazāk atšķirībā no tām reizēm, kad nopērc gaļu, zivis un sulas. Tādēļ iesaku izvēlēties pēc iespējas vairāk dārzeņu un augļu un pievērst uzmanību arī tādiem graudaugiem kā kuskuss un amarants,» ar vērtīgiem padomiem dalās Anna.

Svētku cienastam!

Vārīta kukurūza

Veikalā var nopirkt kukurūzas vālītes. Tās atliek vien novārīt, un sātīga maltīte ir gatava ļoti īsā laikā.

Cepti vai grilēti dārzeņi ar olu

Recepte tiem, kam svarīgi uzturēt sevi formā. Cepti vai grilēti dārzeņi būs ideāls veids, kā sātīgi paēst un neuzņemt daudz kaloriju. Ēdiens ir ļoti vienkāršs un viegli pagatavojams, jo var izmantot visus mājās pieejamos dārzeņus. Vienīgais nosacījums, obligāti starp dārzeņiem ir jābūt sīpolam, kam Anna iecienījusi pievienot papriku un cukīni. Savukārt, cepot dārzeņus, beigās var pievienot olu, arī bez dzeltenuma, izmantojot tikai tās baltumu.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv