Gordons: Krievijā briest “ģenerāļu sacelšanās”

© Pixabay.com

Dmitrijs Gordons velk paralēles starp notikumiem Krievijas Federācijā šodien un to, kas notika PSRS 1937. gadā, izsakot Putinam neglaimojošas prognozes, raksta dialog.ua.

Žurnālists Dmitrijs Gordons uzskata, ka FSB karš ar armiju ir sasniedzis jaunu līmeni un Krievijā jau ir nobriedusi ģenerāļu sacelšanās - Krievijas ģenerāļi, kurus Putins masveidā arestē, ir neapmierināti, jo viņiem neļauj turpināt mierīgi pelnīt no kara, bet, gluži pretēji, iemet cietumā.

"Viņi nolēma sacelties pret Putinu. Protams, Gerasimovs zināja, ka operācija Kurskas apgabalā notiks. Notika konkrēti sagatavošanās darbi. To nav iespējams noslēpt. Sagatavošanā bija iesaistīti tūkstošiem cilvēku, un Gerasimovs un citi ģenerāļi apzināti nestāstīja Putinam par operāciju,” ir pārliecināts Dmitrijs Gordons.

Pēc eksperta domām, līdzīgi notikumi risinājušies no 1937. līdz 1939. gadam PSRS, kad tika arestēts liels skaits padomju ģenerāļu. Tajā laikā Staļins veica nebijušu triecienu pret armiju. Tika likvidēti trīs Padomju Savienības maršali - Blihers, Jegorovs un Tuhačevskis, un kopā ar viņiem tika nošauta pārējā Sarkanās armijas vadība.

Gordons arī pauda pārliecību, ka Krievijas ģenerāļi, kuri sāks sadarboties ar Rietumu izlūkdienestiem, nodos Kurskas apgabalu un, iespējams, arī dažas citas Krievijas Federācijas teritorijas.

"Putins zaudēs savu reitingu, un Krievijā sāksies protesta kustības. Putins ir sašutis, jo karš šogad kļūst arvien skaidrāks, taustāmāks un saprotamāks,” sacīja žurnālists.

Pasaulē

Šobrīd tikai četras valstis nodrošina vai spēj nodrošināt Ukrainai tieši tādus liela darbības rādiusa ieročus, kas var palīdzēt izdzīt Krieviju no Ukrainas teritorijas un glābt civiliedzīvotāju dzīvības, ir pārliecināts Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, raksta “unian.net”.

Svarīgākais