Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Lancmanis savu 77. dzimšanas dienu svin intīmā un mierīgā gaisotnē

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

29. jūlijā Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris un Rundāles pils saimnieks Imants Lancmanis svin 77. dzimšanas dienu.

«Parasti savas dzimšanas dienas cenšos svinēt mierīgā un intīmā gaisotnē. Ja nu vienīgi apaļās jubilejas izvēršas skaļākas. Piemēram, uz 70 gadu jubileju biju sasaucis gan studiju biedrus, gan cilvēkus, ar kuriem bijusi lielāka saskarsme pēdējo gadu desmitos. Jubilejas svinības norisinājās mūsu senās Rundāles pils dārzā brīvā gaisotnē. Ja skatās vēl senāk, tad 60 gadu jubileja izvērtās dramatiska, jo todien nomira mans sievastēvs, līdz ar to nekāda dzimšanas dienas svinēšana neiznāca.

Atceros ļoti jauku un svinīgu 50 gadu jubileju, kas notika Rundāles pilī. Toreiz mani ieradās apsveikt Raimonds Pauls, kas tolaik bija arī kultūras ministrs. Ceru, ka arī 80. jubileju varēšu svinēt savā mīļajā pilī.

Kad atstāšu amatu, es jau pili pavisam nepametīšu un turpināšu darboties kā brīvprātīgais bez algas. Ir ļoti daudz lietu, ko vēlos vēl izdarīt, pabeigt grāmatas un monogrāfijas trešo daļu, kas ir veltīta Rundāles pilij. Mani iepriecina ļoti daudzas lietas. Esmu optimistiski noskaņots.

Ja runā par visu Rundāles epopeju, šogad apritēja 54 gadi, kopš esmu pilī. Tas ir liels laiks, un, ja tajā izdodas realizēt savus sapņus, tas ir jauki, un par to varu ļoti priecāties,» jubilejas priekšvakarā atklāj jubilārs.

»Vakara Ziņas« novēl Imantam Lancmanim skaisti atzīmēt šā gada jubileju un īstenot sapni par 80. dzimšanas dienas svinībām Rundāles pilī!