Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Vents Armands Krauklis uz Rīgu atved Pašvaldības policiju

© Valkas novada domes foto arhīvs

Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis ar sievu Līgu Avotu-Kraukli Dziesmu un deju svētku maratonā atbalsta savus novada korus un deju kolektīvus, domājot ne tikai par sadzīviskiem jautājumiem, bet arī par krāšņajiem tautastērpiem.

«Nolēmām, ka Valkas novada vadība svētku gājienā ies saskaņotos tērpos. Šo tērpu dizainu - katram individuālu - veidoja tērpu māksliniece Skaira Jansone no Valkas. Katrs cilvēks tērpa šūšanu apmaksāja no saviem līdzekļiem. Pirmajā svētku dienā notika arī svinīga pieņemšana Rīgas 83. vidusskolā, kur mēs esam mitinājušies arī iepriekšējos Dziesmu un deju svētkos. Katrs kolektīva vadītājs saņēma nelielu piemiņas velti un, protams, pozitīvus ceļa vārdus. Šī ir mūsu tradīcija. Kopējā Dziesmu un deju svētku noskaņa šogad ir kolosāla, kā jau vienmēr šajos svētkos. Šī ir tā reize, kad latviešos ir kopības sajūta.

Tāpat kā visos iepriekšējos Dziesmu un deju svētkos, arī šoreiz mēs ņemam līdzi paši savus ēdinātājus, lai parūpētos par ēdiena daudzumu, kvalitāti un fleksibilitāti.

Ja nepieciešams, tad ēdiens tiek gatavots jebkurā laikā, jo mēģinājumos ik pa laikam ir problēmas ar ēdināšanu. Ir atbildīgo cilvēku grupa, kas visu laiku dzīvo kopā ar Valkas novada dalībniekiem un rūpējas par viņiem. Mūsu Izglītības un kultūras nodaļas cilvēki ir sadalījuši dežūras, lai katru brīdi kāds būtu pieejams. Valkas novada Kultūras nodaļas speciāliste Līga Lāne ir bijusi beidzamajā desmitgadē visos Dziesmu un deju svētkos un pārzina situāciju.

Līdz ar mums ir arī atbraukusi mūsu Pašvaldības policija, lai varam parūpēties par drošību. Šobrīd Rīgā ir valcēniešu desants. Mums Dziesmu un deju svētkos piedalās 200 dalībnieku, kas priekš mūsu novada ir ļoti daudz. Dalībnieki un kolektīvu vadītāji teica mums lielu paldies par to, ka visu esam labi noorganizējuši. Uzskatām, ka šie cilvēki ir pelnījuši, lai viņiem šajā svētku nedēļā pašiem nav dižu rūpju. Mēs mēģinām izdarīt maksimālo, ko vien pašvaldība var izdarīt,» par dalību Dziesmu un deju svētkos stāsta Vents Armands Krauklis.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv