Arī pēc izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) Apvienotā Karaliste paliks ciešs Latvijas sadarbības partneris, piektdien tikšanās laikā ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes amatpersonām pauda Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).
"Breksita" atbalstītājs Naidžels Farāžs plāno sestdien sākt 14 dienu protesta gājienu, lai atbalstītu Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), bet šodien Anglijā atbalsta demonstrāciju "Breksitam" sarīkojuši zvejnieki.
ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien asi kritizēja Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas darbību sarunās par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), sakot, ka šīs sarunas notikušas nemākulīgi un debates par "Breksitu" sašķeļ valsti.
Latvija būs gatava to atbalstīt "Breksita" datuma pagarinājumu, ja būs skaidrs Lielbritānijas pamatojums, kāpēc un uz cik ilgu laiku tas tiek prasīts, kā arī, tiks ievērotas Eiropas Savienības (ES) līgumu saistības, norādīja Ārlietu ministrijā (ĀM).
Lielbritānijas parlamenta deputāti ceturtdien balsos par to, vai lūgt Eiropas Savienību (ES) pagarināt izstāšanās termiņu no bloka, kas šobrīd ir paredzēta 29. martā.
Eiropas Savienības (ES) "Breksita" sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē trešdien paudis šaubas, vai ir jēga atlikt Apvienotās karalistes izstāšanos no bloka, uzsverot, ka Lielbritānijas valdībai jāpamato šāds lūgums.
"Brexit" process, visticamāk, nonāks līdz balsojumam par Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) sarunu pagarināšanu, atzina Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) pētnieks Māris Andžāns.
Lielbritānija samazinās importa tarifus gadījumā, ja valsts no Eiropas Savienības (ES) izstāsies bez vienošanās, un nepiemēros muitas pārbaudes uz robežas ar Īriju, trešdien paziņoja valdība.
Pēc premjerministres Terēzas Mejas panāktās "Breksita" vienošanās atkārtotās noraidīšanas Lielbritānijas parlamentam trešdien jālemj, vai izstāties no Eiropas Savienības (ES) bez vienošanās.
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja paziņojusi, ka deputātiem jābalso par viņas panākto "Breksita" vienošanos, vai arī viņi riskēs ar Lielbritānijas palikšanu Eiropas Savienībā (ES).
Lielbritānijas valdība pirmdienas vakarā paziņoja, ka ir vienojusies ar Eiropas Savienību (ES) par "Breksita" vienošanās "juridiski saistošām izmaiņām" dienu pirms jauna Lielbritānijas parlamenta balsojuma par "Breksita" vienošanos.
Lielbritānijā, Londonā, norisinājusies demonstrācija, kuras sauklis bijis "Breksits ir suņa vakariņas". Sanākušie cilvēki tādējādi aicināja atkārtoti rīkot otro Breksita referendumu.