Ar jautājumu soctīklos ekonomikas ministrs saceļ īstu vētru

© Dmitrijs Suļžics/MN

Iepriekš ziņots, ka valdības delegācija, kuras sastāvā ir Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un ekonomikas ministrs Viktors Valainis, kā arī citas augstas amatpersonas un uzņēmēji, septembrī dosies uz ASV, kur tiksies ar ASV lielajiem IT un augsto tehnoloģiju uzņēmumiem.

Atsaucoties uz ieplānoto braucienu un tā mērķiem, Viktors Valainis vietnē "X" uzdevis jautājumu: "Vai man septembrī darba vizītes ietvaros ASV vajadzētu tikties ar Īlonu Masku?"

Komentāros ļaudis dod padomus: "Masks ieņems amatu Trampa administrācijā, tāpēc vajag. Jādibina kontakti ar nākamā prezidenta administrāciju."

"Ja Tu domā, ka spēj panākt, ka LV tiek īstenots kaut viens no viņa projektiem, vismaz kaut kādā mērā - tad jā. Ja Tu domā vienkārši pazīmēties bez reāla rezultāta LV ekonomikai, tad loģiski, ka nē."

"Labāk tiecies ar Trampu, un Masks nāks komplektā. Galu galā lēmums Tev jāpieņem pašam. Pats jau zini, kā mainīsies politiskā situācija. To, ko Tev ieteiks pokemoni, tas ir kaķiem pie astes."

Liela daļa komentētāju uzskata, ka šāda tikšanās vispār nav iespējama, jo Īlons Masks ir pārāk "liela" personība, lai tiktos ar tik mazas valstiņas kā Latvija ekonomikas ministru.

Svarīgākais