Vai Rajevs pats tic, ka Ukraina var uzvarēt karā?

© Vladislavs Proškins/F64

Militārais analītiķis, NBS rezerves pulkvedis Igors Rajevs kanāla TV24 Speciālizlaidumā atbildējis uz kāda skatītāja jautājumu, vai pats šobrīd tic Ukrainas uzvarai.

"Es ticu Ukrainas nobeiguma uzvarai, ka beigu beigās viņiem izdosies atgūt savu teritoriju. Viņi nezaudēs savas valsts neatkarību un atjaunos savas valsts teritoriju," saka I. Rajevs.

Tomēr viņš atzīmē, ka diemžēl netic, ka tas varētu notikt tuvākajā laikā, jo joprojām iniciatīva šajā karā pieder Krievijai.

"Krievija vēl joprojām turpina uzbrukt vairākās frontēs. Ukrainai pagaidām nav kaujas spēju apturēt šos uzbrukumus un pāriet izšķirošā pretuzbrukumā. Mēs redzam tikai lokālos pretuzbrukumus atsevišķās vietās," norāda militārais analītiķis.

Viņš pauž, ka tas nenozīmē, ka situācija šādi saglabāsies ilgu laiku un pieļauj, ka tā varētu mainīties tuvāk rudenim.

"Situācija var mainīties un mums ir jāsaprot, ka Krievijas resursi nav bezgalīgi un kādreiz viņu uzbrukums tomēr apstāsies," atzīmē I. Rajevs.

Aktuālākajiem notikumiem Ukrainā iespējams sekot līdzi teksta tiešraidē ŠEIT.

Sākums

Pagājušajā nedēļā mūžībā 53 gadu vecumā devās latviešu aktrise un politiķe Inese Laizāne. Diagnozi - izkaisītā jeb multiplā skleroze - ārsti Inesei bija noteikuši jau pirms 20 gadiem, vēstīts Santas Sergejevas materiālā "Harijs Petrockis: "Diemžēl brīnums nenotika"" izdevumā "Kas Jauns".