Uzņēmējs pastāsta, kas Ukrainas bēgļus mulsina Latvijā

© Dmitrijs Suļžics/F64

Uzņēmējs Edgars Ābrams mikroblogošanas vietnē Twitter atklājis, kā Latvijā jūtas Ukrainas bēgļi.

Edgars norāda, ka pie viņa Ukrainas bēgļi ir jau trīs dienas un viņu redzējums par Latviju neesot "īpaši patīkams".

"Viss it kā labi,bet mulsina krieviskā atmosfēra Latvijā. Ne Ukrainā, ne Polijā, ne tranzītvalstī Lietuvā šādas sajūtas nav izjutuši. Un man nav ko atbildēt uz viņu vēlmi braukt prom, jo viņiem bail," raksta uzņēmējs.

Komentāros arī citi soctīklu lietotāji dalās ar saviem novērojumiem par Ukrainas bēgļiem Latvijā, kā arī pieminēto "krievisko atmosfēru" Latvijā.

"Maniem ukraiņiem tāpat, viņi Salaspilī- neejot pastaigāties, jo neomulīgi. Rīgā esot labi, laipni cilvēki. Pat Kongresu nama rindas uc jezga liekas ok. Viss ir labi. Pat tas, ka 3.reiz ar maziem bērniem brauc uz rindu Rīgā. Katra teikumā beigās- paldies. Man kauns to urlu vietā," atklāj komentāra autore.

"Rīgā un it īpaši Daugavpilī šī ir liela problēma. Citur Latvijā tā nav," uzskata komentāra autors.

"Ieej Pļavnieku poliklīnikā- tur saskarsmes valoda ir krievu valoda. Esmu tur bijusi ar bērnu reizes 4, tāda sajūta, ka tu neatrodies LV, bet gan KF- jautā kaut ko garderobē, bet tev uz latviešu valodu atbild krievu valodā," savā pieredzē dalās soctīklu lietotāja.

"Šādu reakciju gaidīju jau kādu laiku. Patīkami, ka prognozes apstiprinājās. Ir skaidrs, ka no notiekošā neviens Latvijas polītiķis nekādus acīmredzamus secinājumus neizdarīs. Bezmugurkaulnieki mūsu valdībā ved valsti pa skuju taku," skarbi izsakās komentētājs.

Kā vēstījām pirms kāda laika, kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Valsts drošības dienests (VDD) informatīvajā telpā konstatējis atsevišķus mēģinājumus provocēt spriedzi starp dažādām etniskajām grupām.