5 produkti, kas palīdzēs atbrīvoties no "riepas" uz vēdera

© F64

3.lapa

Greipfrūti

F64

Šis auglis ir noderīgs kā tauku dedzinātājs. Atšķirībā no citiem citrusaugļiem, greipfrūtiem pirms ēšanas jāizloba mīkstums. Augli var sadalīt šķēlītēs līdzīgi kā apelsīnu vai mandarīnu un ar īsu, asu nazi katrai uzmanīgi nolobīt plēksnītes. Var greipfrūtu pārgriezt šķērsām uz pusēm, ar nazi atdalīt katras šķēlītes mīkstumu no starpsieniņām un izēst to ar karotīti.

Greipfrūti ir mazkaloriski (30 - 33 kcal/100 g), satur C vitamīnu, kāliju, dzelzi, kalciju, šķiedrvielas, bioflavonoīdus, organiskās skābes, rūgtvielas u.c.

Rozā un sarkanajos greipfrūtos ir vairāk betakarotīna, tie vislabāk piemēroti svaigam patēriņam.

Gaišie - tā dēvētie baltie greipfrūti ir vispiemērotākie gaļas ēdienu marinādēm.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā