VIDEO. Milzu pandai Berlīnes zoodārzā piedzimuši dvīņi

© Unsplash

Berlīnes zooloģiskā dārza zvaigžņu apskates objektam, milzu pandai Menai Menai otrreiz piedzimuši dvīņi, vēsta "Al Jazeera".

Pandu mazuļi piedzima ceturtdien un svēra attiecīgi 169 un 136 gramus, un bija aptuveni 14 centimetrus gari, paziņoja Vācijas galvaspilsētas zoodārzs.

Abiem mazuļiem klājas labi, un par tiem visu diennakti ar mīlestību rūpējas viņu mamma un pieredzējušā pandu komanda. Tagad ir pienācis laiks turēt īkšķus par pirmajām kritiskajām dienām,” teikts zoodārza paziņojumā.

Dvīņi, par kuru dzimumu zoodārza darbinieki vēl nav “pārliecināti”, piedzima gandrīz kaili, kurli, akli un rozā. Tāpat kā citas pandas, tie tikai vēlāk iegūs raksturīgo, pufīgo melnbalto kažoku.

11 gadus vecā Mena Mena iepriekš dzemdēja dvīņus 2019. gada augustā. Viņa tika mākslīgi apaugļota šā gada pavasarī, un tikai 11 dienas pirms dzemdībām ultraskaņā tika konstatēti divi sirdspuksti.

"Esmu atvieglots, ka abi piedzima veseli," sacīja zoodārza direktors Andreass Knieriems, piebilstot, ka viņu māte demonstrē īstu "lāču mīlestību".

Zooloģiskais dārzs paziņoja, ka, piedzimstot dvīņiem, milzu pandas parasti izaudzina tikai vienu mazuli, tāpēc tas "aktīvi atbalstīs" Menas Menas bērnu aprūpi sadarbībā ar diviem ekspertiem no Ķīnas Čendzu milzu pandu pētniecības bāzes.

Svarīgākais