Smaidam! Kaķa Gārfilda ārstēšanas izdevumus VID neuzskata par attaisnotiem izdevumiem

© pixabay.com

Kopumā par pagājušo gadu VID atteicis izmaksāt ienākuma nodokļa pārmaksu par attaisnotajiem izdevumiem 3,66 miljonu eiro apmērā.

VID publicējis raksturīgākos piemērus, kuros gada ienākuma deklerācijai pievienoti dokumenti neatbilst noteikumiem un nodokļu atmaksa par tiem nepienākas.

Tos, kuriem atmaksa ir atteikta, VID iedalījis trīs grupās: "Jokdari", "Nezinātāji" un "Riskētāji".

Pie "Jokdariem" pievienots prasījums atmaksāt nodokļus par kaķa Gārfilda ārstēšanai samaksāto summu. Iesniedzējs uzskata, ka kaķis ir ģimenes loceklis un viņa ārstēšanai tāpat kā cilvēkiem izmantotie finanšu līdzekļi ir pieskaitāmi pie attaisnotajiem izdevumiem.

Tāpat "Jokdari" iesnieguši čekus par bērnu ballītēm, šķiršanās lietām un mobilā telefona iegādi.

Savukārt "Nezinātāji" iesnieguši dokumentus par izdevumiem hipotekārajam kredītam, kas saistīts ar mājokļa iegādi, kā arī par CSDD maksājumiem un zīlēšanas kursiem.

Visnekaunīgākie ir "Riskētāji", kuri iesnieguši čekus par lāzerepilāciju un plastisko ķirurģiju.

Ar ekrānšāviņu no VID vietnē "X" dalījies Ivo Butkēvičs, kurš norāda tieši uz kaķa Gārfilda nedienām - Taisnīgumu Kaķim Gārfildam.

Daļa komentētāju uzskata, ka izmaksas par kaķa Gārfilda ārstēšanu varētu attiecināt kā attaisnotos izdevumus, jo valdība nosakaa augstas mājdzīvnieku labturības prasības un kaķu čipēšanu, bet no savas puses nav gatava sniegt pat nodokļu atlaidi.

Svarīgākais