Beidzot zināms, kad Latvijā iestāsies īsts rudens

© Kaspars Krafts/F64

Gan meteorologs Jānis Trallis, gan dabas vērotājs Vilis Bukšs ir vienisprātis - septembra otrajā pusē Latvijā būs jūtamas rudens vēsmas.

Daloties ar jaunāko laika prognozi, Trallis vēsta, ka vēl pirmdiena Latvijā solās būt vasarīgi karsta, bet pēc tam kļūs vēsāks.

"Līdz sestdienai daudzviet Latvijā gaidāmas lietusgāzes, vietām kopā ar pērkonu, pēc tam paaugstināsies atmosfēras spiediens un nokrišņu būs maz. Līdz nākamās nedēļas sākumam silts, galvenokārt svētdien un pirmdien temperatūra var sasniegt +27°, pēc tam droši vien kļūs vēsāks," raksta Trallis.

Līdzīgās domās ir dabas vērotājs Vilis Bukšs, kas savā blogā apraksta laikapstākļus septembrī.

Viņš raksta, ka septembra otrajā pusē, it īpaši ap Rudenājiem (21. septembris), laikapstākļos iezīmēsies rudens vaibsti.

Būs vairāk dienu ar īslaicīgiem nokrišņiem un vēsāku laiku. Temperatūra no plus 13 līdz plus 18 grādiem. Šajā laikā dažās pilnmēness naktīs termometra stabiņš var pietuvoties nulles grādu atzīmei.

Vēlāk, laikā pirms Miķeļiem (29. septembris), vairāk dienu ar mākoņiem, nereti īslaicīgs lietus un temperatūra plus 15, plus 20 grādi.

Septembra izskaņā varētu kļūt vēsāks, kad temperatūra dienas laikā nepaaugstinātos virs plus 15, plus 18 grādiem. Dažviet iespējamas nakts salnas un nelieli nokrišņi.

Svarīgākais