Tēja visā pasaulē ir ļoti populārs dzēriens, un daudzi bez tās nevar iedomāties nevienu dienu pat vasaras karstumā. Tomēr ir cilvēki, kas vienu tējas maisiņu izmanto vairākas reizes. Cik tas ir droši, skaidro dietologi.
Pēc speciālistu domām, ar katru jaunu karstā ūdens uzlējumu uzturvielu daudzums tējas lapās ievērojami samazinās, tāpēc līdz ar trešo uzlējumu jūsu dzēriens būs pilnīgi bezvērtīgs un tukšs.
Turklāt dažos gadījumos viena un tā paša tējas maisiņa atkārtota pagatavošana var būt pat kaitīga.
Runa ir par situācijām, kad vienreiz lietots tējas maisiņš ilgāku laiku atstāts uz galda. Šajā gadījumā uz tā virsmas sāk veidoties oksidētu polifenolu plēve, kas ir ideāla vide pelējuma un mikrobu augšanai.