Tomātu ēšana var būt kaitīga. Tā teikts ASV Nacionālā diabēta, gremošanas un nieru slimību institūta pētījumā, kura rezultātus publicē "HealthDigest".
Uztura speciālisti norāda, ka līdz 6% amerikāņu cieš no kuņģa vai peptiskām čūlām. Tomēr dažiem cilvēkiem kuņģa čūlu var pavadīt nepatīkami kuņģa-zarnu trakta simptomi, un daži pārtikas produkti var tikai pasliktināt situāciju - jo īpaši tomāti.
"Skābes uzkrāšanās kuņģa-zarnu traktā veicina peptisku čūlu rašanos. Pārtika ar augstu skābes koncentrāciju vēl vairāk pastiprina skābes uzkrāšanos, un tomāti ir viens no šādiem pārtikas produktiem," norāda eksperti.
Viņi arī brīdina, ka tomātu ēšana gan var palielināt kuņģa čūlu attīstības risku, gan arī negatīvi ietekmēt tos, kuriem jau ir šī problēma.