Neticami! Kims Čenuns uzlicis iedzīvotājiem absurdu pienākumu

© unsplash.com

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns aicina iedzīvotājus ievērot jaunu noteikumu. Šoreiz viņa iecere šķiet prātam neaptverama, raksta "Daily Star". 

Ziemeļkorejas valdība uzlikusi par pienākumu katrai mājsaimniecībai savākt 10 kilogramus fekāliju, tās izžāvēt, lai pēcāk tās varētu izmantot kā mēslojumu.

Šādā veidā Kims Čenuns vēlas atrisināt valstī samilzušo problēmu, cenšoties radīt ekonomiski izdevīgu alternatīvu tradicionālajam mēslojumam.

Šobrīd Ziemeļkoreja saskaras ar akūtu importa mēslojuma trūkumu. Tieši tāpēc diktators aicinājis iedzīvotājus palīdzēt valstij.

Medijs "Radio Free Asia" raksta, ka ziemeļkorejieši ir pieraduši ziedot cilvēku atkritumus lauksaimniecības vajadzībām, taču parasti tas tiek darīts ziemā. Nesen tika paziņots, ka atkritumu vākšana vasarā ir viena no līdera Kima Čenuna jaunās iniciatīvas "lauksaimniecība pirmajā vietā" politikas jomām.

Šāda ideja nav pa prātam vietējiem iedzīvotājiem, jo vasaras karstumā viņi tiek aicināti žāvēt izkārnījumus. Tas ir ne tikai antisanitāri, bet gaisā izplatās nepatīkama smaka.

Izrādās, ka ir viens veids, kā izsprukt no šī nepatīkamā darba. Samaksājot 5000 vonu (3,34 eiro), ir iespēja atteikties no šī darba. Tomēr 5000 vonu daudziem ziemeļkorejiešiem ir liela nauda un viņi to nevar atļauties.

Kā vēsta "Bussines Insider", tad jau 2022. gadā Ziemeļkoreja mudināja iedzīvotājus ražot kūtsmēslus no saviem izkārnījumiem, lai novērstu minerālmēslu trūkumu no Ķīnas. Šads lēmums tika pieņemts Covid-19 laikā. Ziemeļkoreja ilgstoši iepirka lauksaimniecības kūtsmēslus no Ķīnas, taču pēc tam, kad Ziemeļkoreja, sākoties Covid-19 pandēmijai, slēdza savas robežas, valstī sāka trūkt resursu.

Pavisam nesen vēstījām, ka pēdējā laikā Dienvidkorejas un Ziemeļkorejas attiecības kļūst saspringtākas. Ziemeļkoreja uz kaimiņvalsti nosūtījusi atkritumiem piepildītus balonus. Ar ko piepildīti šie baloni, lasiet šeit.

Svarīgākais