Kas tik tur nav! Dienvidkoreja atklāj, ar kādiem atkritumiem piepildīti Ziemeļkorejas atsūtītie baloni

© EPA/Scanpix/Leta

Pēdējā laikā Dienvidkorejas un Ziemeļkorejas attiecības kļūst saspringtākas. Ziemeļkoreja regulāri provocē Dienvidkoreju un pastrādā dažādas neģēlības. Jau vairākkārt portāls nra.lv ir ziņojis, ka Ziemeļkoreja uz kaimiņvalsti nosūtījuso atkritumiem piepildītus balonus.

Vēl šīs nedēļas sākumā, otrdien, ziņojām, ka Ziemeļkoreja atkārtoti kaimiņvalsts virzienā nosūtījusi 350 atkritumiem piepildītus balonus.

Medijs "Daily Star" atklāj, ar ko piepildīti šie baloni.

Iepriekš tika ziņots, ka baloni galvenokārt piepildīti ar papīra atkritumiem, tomēr izrādās, ka viss nemaz nav tik nevainīgi.

Dienvidkoreja izanalizējot paraugus no 1500 baloniem, kurus Ziemeļkoreja raidījusi viņu virzienā, atklāj, kas tajos ir iekšā.

Kā izrādās neskaitāmi baloni saturējuši parazītus, kas atrodami cilvēku fekālijās. Tāpat baloni piepildīti ar saplēstu apģērbu.

Kopš maija Phenjana pāri robežai ir palaidusi vairāk nekā 1500 balonus, kas pildīti atkritumiem. Pie baloniem klāt piestiprinātas maisi, kuros atrodas atkritumi, tostarp izlietoti tualetes papīri un melnzeme.

Dienvidkorejas ziņu aģentūra Yonhap ziņo, ka "daži no nokritušajiem baloniem saturēja fekālijas, spriežot pēc to tumšās krāsas un smaržas". Dažos balonu maisos ir atklāti “apaļtārpi, pātagas tārpi un vītņtārpi”. Iespējams, ka maisos esošā augsne bija inficēta ar parazītiem, jo ​​Ziemeļkorejā ķīmiskā mēslojuma vietā tiek izmantotas cilvēku fekālijas.

Kā ziņo mediji, tad balonu ar atkritumiem Ziemeļkoreja nosūtīja uz Dienvidkoreju, atriebjoties par skrejlapu kampaņu. Dienvidkorejas aktīvisti regulāri sūta balonus uz otru pusi, kuri satur pārtiku, medikamentus, skaidru naudu un skrejlapas, kas kritizē Ziemeļkorejas režīmu.

Svarīgākais