Mudina izveidot "dronu nolūku izpētes komisiju"

© Depositphotos

Gana ierasts, ka Latvijā, risinot kādu valsts mēroga problēmu, tiek izveidota kāda izpētes komisija. Šķiet, pēdējā tapusi "Rail Baltica" sāgas sakarā. Taču šobrīd jau vairākas dienas aktuālākais temats ir Latvijā ielidojušais un nokritušais Krievijas drons.

Ļaudis mudina arī šajā sakarā veidot komisiju. Paši pat piesakās iesaistīties, protams, par attiecīgu samaksu (lasīt ar ironiju).

"Manuprāt, vitāli nepieciešami ir radīt dronu nolūku izpētes komisiju. Esmu gatavs tādā piedalīties. Lielu algu neprasu, zinu, ka valstij nav viegli. Ar 3000 eiro mēnesī būs gana," vietnē "X" raksta Mārtiņš.

Jau ziņots, ka Rēzeknes novadā Gaigalavas pagastā 7. septembrī nokrita ar sprāgstvielām aprīkots Krievijas "Shahed" tipa drons, kas bija mērķēts uz Ukrainu, bet no Baltkrievijas nonāca Latvijā.

NBS situāciju monitorējuši, taču netika pieņemts lēmums nedz šo dronu notriekt, nedz pacelt gaisā Latvijā dežurējošos NATO iznīcinātājus. Kad drons nokrita, tika deaktivizēta tā kaujas galviņa, kas nebija eksplodējusi.

Pēc NBS vadības paustā, līdz šim iegūtā informācija liecina, ka drona ielidošana Latvijā nav vērtējama kā atklāta militārā eskalācija pret Latviju.

NDP otrdien vienojās "aktualizēt un pilnveidot nepieciešamās procedūras", lai īstenotu efektīvāku pretdarbību bezpilota lidaparātu radītajiem drošības apdraudējumiem.

Svarīgākais