Eksdeputāts Riekstiņš atklāj, kādas ir karavīru algas Ukrainā un cik saņem viņš

© Ģirts Ozoliņš/MN

Bijušais Saeimas deputāts Sandis Riekstiņš jau vairākus mēnešus karo Ukrainas armijas pusē, vēstīts Laumas Lapsas materiālā "Ukrainā karo jau pusgadu" izdevumā "Privātā Dzīve".

Bijušais tautas kalps Sandis Riekstiņš atzīst, ka agrāk pat nevarēja iedomāties, ka reiz kļūs par karavīru. "Pirmo reizi ukraiņiem palīdzēju, aizdzenot automašīnu līdz vietai, kas atrodas kilometra attālumā no frontes līnijas. Emocijas bija nervu kutinošas, jo tā bija vieta, kur varēja tikt raidīti šāvieni, neslēpj viņš. Vienā no reizēm, kad Riekstiņš bija devies palīdzēt ukraiņiem, kareivji piedāvāja viņam palikt un dienēt armijā.

Viņam piedāvāja darboties ukraiņu kaujinieku vienībā, kas atbildīga par droniem. "Tas bija sava veida restarts, jo pēc būšanas 13. Saeimā kādu laiku biju bezdarbniekos. Dronu esmu vadījis jau Latvijā, tāpēc šī lieta man nav sveša. Pagaidām gan vēl tikai mācos, kā darboties ar izlūkošanas droniem. Šobrīd esmu vienības šoferis," atklāj viņš.

Taujāts, kādu atalgojumu saņem ukraiņu karavīri, Sandis skaidro: "Karavīram, kurš ir apmācībās un viņš atrodas bāzē, tie ir 700 eiro. Tāda summa ir tāpēc, ka bāzē karavīrs ir nodrošināts ar ēdienu un atrodas samērā drošos apstākļos. Ja karavīrs strādā karadarbības zonā, šiem 700 eiro klāt nāk aptuveni 2200 eiro."