"Pretīgi klausīties tādu nekaunību un augstprātību!" cilvēki nikni par LTV arodbiedrības valdes locekles izteikumiem

© Ekrānšāviņš

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem kopumā pieteikušies 78 kandidāti.

Topošā LSM valdes locekļiem noteikta mēnešalga 9200 eiro apmērā, savukārt valdes priekšsēdētājam - 10 100 eiro apmērā.

Tas izsauca milzīgu sabiedrības neizpratni. Pat Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs sarunā ar Neatkarīgo atzina: "Negribu izklausīties skaudīgs, bet jaunā sabiedriskā medija valdes locekļu algas nav adekvātas".

Tikmēr SEPLP paziņoja, ka nepārskatīs topošā vienotā VSIA "Latvijas sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu sastāvu un algas apmēru.

Eļļu ugunī ar saviem izteikumiem Delfi.lv pielējusi LTV arodbiedrības valdes locekle Dace Kokle.

"Pirmajā mirklī, ieraugot ciparus, mazliet aizsitas elpa. [...] Kad nomierinās, ieelpo, tad, atšķirībā no prezidenta man neskauž šie cipari. Lai mēs dabūtu kādu pieaugušo, kas nāk tur strādā, nevis kaut kādi vidējā līmeņa bērnudārza audzinātāji, tāds cipars ir vajadzīgs. Lai mēs dabūtu pieklājīgu, foršu, modernu, ar pieredzi, ar sakariem mediju vadītāju...nu neviens nenāks strādāt par 10 kapeikām,” uzskata D. Kokle.

Šie izteikumi "uzspridzināja" internetu.

Jānis: Augstprātība tiešām liela! Un jāatceras, ka šiem pārmaksātajiem personāžiem reāli nav un nebūs jāatbild ar savu mantu un savu galvu, kā tas ir normālā privātā uzņēmumā.

Laine: Ļoti zema līmeņa runas stils un spēja izteikt domu cilvēkam, kurš ieņem arodbiedrības valdes locekļa amatu. Grūti klausīties.

Who: Aizsit elpu no šīs kundzes arogances, cinisma un stulbuma! Kas viņa ir?

Indra: Wow! Nu šis ir wow!!! Es vidējā līmeņa bērnu dārza audzinātāju vietā būtu pagalam apvainojusies!

Linda: Pieaudzis cilvēks vienā elpas vilcienā aizvaino veselu grupu cilvēku.

Artūrs: Sapratāt lūzeri, Jūs, kas saņemat zem 10 000 eiro, neesat pieaugušie. Bērnu dārza audzinātājas vispār ir loses. Tā vismaz viņa uzskata.

Viesturs: Pag, ja es pareizi sapratu, tad ja Tava alga nav 10 000 eiro, tad LTV arodbiedrības ieskatā Tu esi bērnudārza līmeņa audzinātājs? Tu vispār neesi pieaugušais. Fantastiska augstprātība.

Aiva: Nu ja! Viss pareizi!!! Sapratāt bauri, melnstrādnieki un visādi citādi salašņas, arī skaudīgie prezidenti? Sapratāt? P.S. Pretīgi klausīties tādu nekaunību un augstprātību!

Heinrihs: Esošās sabiedrisko mediju valdes, kuras strādā par 5000€eiro, nevis 10 000 eiro, ir jaunieši, vidēja līmeņa bērnudārza vadītāji, nepieklājīgi, neforši, nemoderni, bez pieredzes un sakariem? Atlaist!

Brigita: Vidējā līmeņa bērnudārza audzinātājas ieguldījumu, darbu nevar ne salīdzināt ar to, ko sabiedrības šķelšanas labā ir izdarījis LSM. Kāds cinisms un nekaunība. Kas mums tur sēž.....

Dmitrijs: Nezinu kas šī par augstprātīgu, piedošanu, raganu, bet man bērnudārzu audzinātāji liekas ļoti nozīmīgs amats, savas karjeras laikā palīdzot izaugt tūkstošiem nākotnes Latvijas pilsoņu ar cerību, ka šādi amorāli tantuki - “brāķi” mums vairs nebūs!

Jānis: Arogances paraugminūte, kas aizsit elpu. Minūtes laikā uzbraukt Valsts prezidentam, esošajai valdei, nolikt žurnālistus un citus TV darbiniekus, un vēl paņirgāties par pirmsskolas skolotājiem... Viņa tos celmus ar galvu laikam lauza un pazaudēja kaunu un elementāru pieklājību.

Svarīgākais