"Kas tas tāds?" cilvēki soctīklos apspriež kādu iemūžinātu kadru no valdības sēdes

© Vladislavs Proškins/MN

Valdība sākusi darbu pie nākamā gada budžeta. Tikmēr sabiedrību piesaistījis kāds iemūžināts kadrs no kārtējās valdības sēdes.

"Nezināju, ka tagad Ministru kabineta sēžu laikā ministrus apkalpo oficiants, pienesot kafiju. Bet, nu, fui, tās plastmasas krūzes. Ja ir oficiants, tad vajag normālu porcelānu," vietnē "X" spriež Dace, aizsākot spraigu diskusiju - kas ir šis cilvēks. Izskan dažādi pieņēmumi.

Pēteris: Neredzu problēmu ar apkalpotāju, bet pilnīgi piekrītu par porcelānu. Ministru kabinetā vismaz agrāk bija ēdnīca ar normāliem (ne plastmasas) traukiem. Bet laiki acīmredzot mainās.

Hansa: Kafiju jau nu katrs pats varētu sagatavot. Noliek kādu aparātu un lai paši tiek galā. Privātā sektorā pat lielos uzņēmumos ar to tiek galā pat augstākā līmeņa vadītāji.

Somebody: Kuš, nepamet idejas, savādāk tūliņ nopirks servīzes pa 500,000 eiro.

Sugits: Varbūt tas ir kāds nepārtrauktās attīstības eksperts?

Jānis: Pašiem savs galma oficiants.....

Reinis: Kas tas par kalpu? Tas īsti nav oficiants (latviski - viesmīlis), jo ministri nav viesi, bet saimnieki, tātad tas ir kalps.

Jānis: Sulainis.

Bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits: Senos laikos “aizskatuvē” bija kafijas aparāts, katrs ministrs spēja pats līdz tam aiziet un krūzītē vajadzīgo šķidrumu iepildīt. Izrādās, tagad ministriem šai darbībai vajadzīgs oficiants.

Spilbergs: Ministriem katra minūte tagad daudz dārgāka. Nedrīkst viņu gudrās domas novirzīt mazsvarīgu jautājumu risināšanā.

Fils: Neaizmirstam par galma fotogrāfiem, šoferiem, apsargiem, viesnīcu numuriem un delikatesēm....kungi un kalpi...

Linda: Kūkas arī pienes?

Visarions: Zelta podus vajadzētu salikt, lai tālu nav jāstaigā.

Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone Jauns.lv norāda, ka "šis esot bijis tikai izmēģinājums". "Lai izvairītos no tā, ka sēdes laikā tās dalībnieki dodas uz palīgtelpu gatavot sev kafiju un šajā laikā faktiski atraujas no sēdes, tika izmēģināta pieeja pasniegt to visiem," vēsta S. Jirgensone. Viņa arī apstiprina, ka "šādu praksi nav plānots turpināt".

Savukārt portālam Delfi.lv Valsts kancelejas direktors Raivis Kronbergs

Kronbergs raidījumā skaidroja, ka Ministru kabinetā neesot ieviesti oficianti, bet attēlā redzamais vīrietis esot viņa kolēģis. Valsts kancelejas vadītājs atgādināja, ka otrdien, 27. augustā, bija ļoti gara valdības sēde, kuras slēgtajai daļai tuvojoties beigām, viņš piedāvājis ministriem ieliet kafiju, lai viņiem pašiem nebūtu lieki jāstaigā pie kafijas automāta.


Svarīgākais