Zināms, cik izmaksāja Uguns šovs Uzvaras parkā

© Valdis Gavars

No ierakstiem sociālajos tīklos un apmeklētāju pozitīvajām atsauksmēm, noprotams, ka Francijas mākslinieku rīkotais Uguns šovs atjaunotajā Uzvaras parāk bija viens no apmeklētākajiem un pozitīvāk vērtētajiem Rīgas svētku pasākumiem.

Vēl pirms svētkiem noskaņojumu krietni izbojāja Doma laukumā uzstādītās šūpolas, kurās maza meitene guva smagas kāju traumas. Tagad šūpoles ir fiksētas un dzīvību un veselību tiešā veidā vairs napdraud, bet, ko ar tām tālāk darīt, Rīgas dome vēl nav pieņēmusi galējo lēmumu. Portāls "nra.lv" par to rakstīja ŠEIT. Jāpiebilst, ka neizdevušās šūpoles pilsētas nodokļu maksātājiem izmaksāja 165 tūkstošus eiro.

Vairākkārt cilvēki ir jautājuši, cik izmaksāja vērienīgais uguns šovs, ko varēja skatīt Uzvaras parkā?

Atbildi savā "Facebook" kontā sniedz domnieks Valdis Gavars: "Brīvdienās ar vērienu nosvinēta Rīgas dzimšanas diena. Pilsētas vasaras noformējums priecēs pilsētniekus un viesus līdz rudenim. Man no Rīgas dzimšanas dienas svinībām visvairāk patika franču kompānijas "Cie Carbosse" veidotās uguns instalācijas Uzvaras parkā. Bet no pilsētā izveidotajiem vides objektiem visvairāk jautājumu par Doma laukumā izveidoto pagaidu interaktīvo instalāciju, kurā pašūpoties, paspoguļoties un atpūsties laukumā starp senajiem pilsētas mūriem.

P.s Abiem šiem pasākumiem izmaksas ir ļoti līdzīgas, ap 150000€....."

Citi

Sergejs Šoigu, sniedzot interviju Krievijas medijiem, sadusmoja un pat šokēja krievus ar negaidītu paziņojumu. Komentējot pašreizējo situāciju karā ar Ukrainu, bijušais Krievijas Aizsardzības ministrijas vadītājs, tagadējais Drošības padomes sekretārs, kā raksta ukraiņu medijs "Prozoro", "izkliedza kārtējo murgu porciju, kam ar realitāti maz sakara".