Nezina, ko iesākt ar dārgajām šūpolēm Doma laukumā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Lēmums par Rīgā, Doma laukumā, izvietotā vides objekta "Kopā pie Doma" šūpoļu turpmāko izmantošanu vēl nav pieņemts, pirmdien galvaspilsētas domes Pilsētas attīstības komitejas sēdē atzina pašvaldības Vides projektu nodaļas vadītāja Lita Holcmane.

Jautājums par vides objektu sēdes darba kārtībā iekļauts pēc deputāta Andreja Kameņecka (S) priekšlikuma. Viņš tostarp lūdza uzaicināt uz komitejas sēdi Būvvaldes pārstāvi, kurš bija atbildīgs par atļaujas izsniegšanu objekta uzstādīšanai un ekspluatācijai publiskā vidē.

Holcmane domniekiem skaidroja, ka par vides objekta drošumu saņemts sertificēta būvkonstruktora atzinums. Viņa uzreiz nemācēja pateikt, vai pašvaldība pret būvkonstruktoru var vērst kādas sankcijas, jo viņas rīcībā nav līguma, kas ar speciālistu noslēgts.

"Protams, tā mums būs sava veida mācība," atzina pašvaldības pārstāve, skaidrojot, ka īpašu vērību speciālisti tagad pievērsīs arī šūpolēm Lieldienās, kas galvaspilsētā tiek izvietotas lielā skaitā.

Pašlaik pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar vides objekta autoriem vēl lemj, ko darīt ar vides objektā esošām šūpolēm. Iespējams tās tiks pārveidotas, lai iešūpoties varētu nedaudz, tikai par desmit centimetriem. Taču arī šajā gadījumā būs nepieciešams pārliecināties par objekta drošumu, sacīja Holcmane.

Kā ziņots, pēc saņemtā ziņojuma, ka Doma laukuma vides objekta "Kopā pie Doma" kustīgais elements - "šūpoles", iespējams, ir nedrošs apmeklētājiem, pagājušajā nedēļā tika ierobežota tā izmantošana.

Papildus pie vides objekta izvietotas drošības norādes, kas cilvēkus aicina būt piesardzīgiem un lietot to atbildīgi.

Objekta drošība ir testēta pirms objekta nodošanas ekspluatācijā, un testi parādīja, ka piesardzīgi to ekspluatējot, objekts ir drošs, skaidroja domē.

Rīgas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departaments rīkoja metu konkursu vides mākslas objektu izveidei Vecrīgā.

Latvijā

Valsts kanceleja rosina liegt valsts amatpersonām savienot darba pienākumus ar amatu speciālajās ekonomiskajās zonās un brīvostās, liecina Valsts kancelejas Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai iesniegtais priekšlikums grozījumiem likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā".