Uztura speciāliste brīdina par bīstamu "TikTok" tievēšanas trendu

© unsplash.com

Visiem ir zināms, kā veselīgi un pareizi zaudēt lieko svaru. Tas prasa daudz laika un pūļu, tāpēc reizēm cilvēki mēdz uzticēties dažādiem apšaubāmiem padomiem. Sociālajā medijā "TikTok" popularitāti ieguvusi kāda jauna svara zaudēšanas metode. Uztura speciāliste aicina ar to neaizrauties, ziņo "Daily Star".

Ne viens vien satura veidotājs norāda, ka rīcineļļa ir īsts brīnumlīdzeklis. Pateicoties šai eļļai, var ātri zaudēt lieko svaru.

Viss, kas ir jādara, - regulāri jādzer viena ēdamkarote rīcineļļas.

Tiktokeri norāda, ka, dzerot rīcineļļu, svars krītas pats no sevis, jo visu laiku ir nepieciešams apmeklēt tualeti. Tas nozīmē to, ka šīs eļļas lietošana veicina šķidru vēderu.

Emīlija Vuda, uztura speciāliste, norāda: "Cilvēki bieži pievēršas diētām, cerot atrast ātrus risinājumus svara zudumam. [..] TikTok lietotāji, kas norāda, ka rīcineļļa ir labs palīglīdzeklis svara zaudēšanai, maldina." Eksperte norāda, ka eļļa strādās kā spēcīgs caurejas līdzeklis, nevis tauku dedzinātājs. "Tas var izraisīt īslaicīgu svara zudumu, izvadot ūdeni, nevis ilgtspējīgu tauku zudumu."

Rīcineļļa ir ne tikai neefektīva, bet arī var izraisīt gremošanas problēmas, norāda uztura speciāliste. "Rīcineļļa var izraisīt sprādzienbīstamu caureju, jo tajā ir augsts ricinoleīnskābes saturs, kas stimulē zarnu kontrakcijas un ūdens sekrēciju zarnās, izraisot ātru un smagu zarnu kustību." Taču tik bieža tualetes apmeklēšana ilgtermiņā nenāk par labu ne jūsu zarnām, ne jums pašiem.

Tāpat eksperte norāda, ka rīcineļļas dzeršana var izraisīt vēdera krampjus, sliktu dūšu, dehidratāciju.

Svarīgākais