Bijušās stjuartes stāsts: slepenas pazīmes, ka lidmašīnā kaut kas nav kārtībā

© depositphotos.com

Daudzi pasažieri bieži nepamana, kas patiesībā notiek lidmašīnā. Bijusī sjuarte Liza Hjūza pastāstīja par brīdinājuma zīmēm lidojuma laikā, raksta The Mirror.

Viņa sacīja, ka ir pazīmes, kurām jāpievērš uzmanība, kas varētu liecināt, ka lidmašīnā kaut kas patiešām nav kārtībā.

43 gadus vecā Liza Hjūza, kura savulaik bija apkalpes locekle, dalījās savos novērojumos, sīki izklāstot, kad cilvēkam jāsāk uztraukties. Viņa sacīja, ka bieža apkalpes locekļu saziņa ar pilotu kabīni var norādīt uz iespējamām problēmām, un saziņa, kas šķiet nemierīga un tieša, arī var norādīt, ka kaut kas traucē darbiniekiem.

Pasažieri var arī pamanīt, ka apkalpes locekļi gatavo avārijas aprīkojumu, kas varētu nozīmēt, ka drīzumā tiks sniegts paziņojums.

"Neparasti trokšņi, vibrācijas vai lidojuma modeļa izmaiņas (piemēram, pēkšņas augstuma izmaiņas) var norādīt uz mehāniskām problēmām. Jūsu sajūtas patiešām var labi parādīt, ka lidmašīnā kaut kas nav kārtībā. Izmaiņas salona apgaismojumā, skābekļa masku izvietošana vai ārkārtas protokolu ieviešana ir skaidru nepatikšanu pazīmes," viņa piebilda.

Lisa arī dalījās četrās situācijās, kad varētu būt nepieciešama avārijas nosēšanās. Lidmašīnas tehniskas problēmas, medicīniska palīdzība, drošības apdraudējumi un slikti laikapstākļi var izraisīt lidmašīnas nosēšanos pirms galamērķa.

Svarīgākais