VIDEO: Zinātkārs suns nakts laikā mājās izraisa ugunsgrēku

© unsplash.com

Kolorādo štata (ASV) ugunsdzēsēji sociālajos medijos dalījušies ar video, kā nepieskatīts suns naktī savas ziņkāres dēļ aizdedzināji māju, raksta "UPI".

Kolorādo štata ugunsdzēsēji 26. junijā plkst. 4:47saņēma izsaukumu par izcēlušos ugunsgrēku.

Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā, mājas īpašnieki bija paspējuši apdzēst liesmas. Par laimi ugunsgrēks nebija izplatījies pa visu māju, vien bija aizdegusies virtuves iekārta.

Ne mājas īpašnieki, ne ugunsdzēsēji sākotnēji nesaprata, kas izraisīja ugunsgrēku virtuvē. Pateicoties tam, ka mājas īpašnieki savā mājvietā drosības dēļ izvietojuši kameras, bija iespējams uzzināt ugunsgrēka cēloni.

Izrādās, ka ugunsgrēku izraisījis ziņkārīgs suns. Suns bija piecēlies uz pakaļkājām, lai apošņātu kastes, kuras atradās uz plīts. Dzīvniekam nejauši izdevās ieslēgt plīti, kā rezultātā aizdegās kastes un pēcāk arī pati virtuves iekārta.Video ir dzirdams, ka māja bija aprīkota ar dūmu detektoru. "Šis ir labs atgādinājums, ka vienmēr ir jābūt strādājošiem dūmu detektoram [...], pārliecinieties, ka visas degošās lietas atrodas prom no jūsu plīts virsmas/krāsns," norāda ugunsdzēsēji.

Svarīgākais