Pie kura ārsta Latvijā rindā jāgaida vairāk nekā 660 (!) dienas?

© F64

Pirms diviem gadiem bija stāsts Āriju no Pārolaines brīdī, kad seniorei reiba galva un bija nepieciešama steidzama ārsta palīdzība. Kā kundzei klājas tagad, skaidroja raidījums "Bez Tabu".

Ārija no Pārolaines pirms diviem gadiem neslēpa savu sašutumu, ka uz valsts apmaksātu vizīti pie neirologa jāgaida vairāki mēneši. Arī, ja pats maksā par vizīti, tāpat tuvāko dienu laikā nav iespējams apmeklēt ārstu.

Seniore atklāj, ka viņai izdevies atrast ārstu uzreiz nākamajā dienā kādā privātklīnikā Rīgā. Protams, par vizīti Ārija maksāja no savas kabatas.

Reizi mēnesī ārstniecības iestādes apkopo informāciju par gaidīšanas rindām un NVD to publicē tīmekļa vietnē www.rindapiearsta.lv.

Piemēram, visgarākās rindas uz valsts apmaksātām ārsta-speciālista konsultācijām ir pie reimatologa (661 diena), urologa (375 dienas) un gastroenterologa (153 diena).

Savukārt garākās rindas uz valsts apmaksātiem izmeklējumiem ir uz neiroelektrofizioloģiskiem funkcionāliem izmeklējumiem (181 dienas), kodolmagnētisko rezonansi (136 dienas) un doplerogrāfiju (118 dienas).

Svarīgākais