Eksperts nosauc vienkāršāko veidu, kā zaudēt svaru un uzlabot garastāvokli

© unsplash.com

Vienlaikus zaudēt svaru, uzlabot garastāvokli un pašsajūtu? Izrādās, ka ir pavisam vienkārša metode, kā to paveikt!

Pārsteidzoši, bet fakts! Skūpstīšanās var uzlabot veselību. Iepazīšanās eksperts Džekobs Lūkass norāda, ka skūpstīšanās ir ne tikai lielisks jūtu izpausmes veids, bet skūpstoties mēs varam uzlabot savu pašsajūtu, raksta "Daily Star".

Eksperts nosauc vairākus ieguvumus, kādus var sniegt skūpstīšanās.

Izrādās, ka, kaislīgi skūpstoties, mēs stiprinām savu imūnsistēmu, mazinām stresu un šādi pat ir iespējams zaudēt svaru.

"Siekalas satur daudzas vielas, kas spēj cīnīties ar baktērijām vai vīrusiem. Kaislīgi skūpstīšanās palielina mūsu siekalu plūsmu, kas var palīdzēt saglabāt veselīgāku mūsu muti, zobus un smaganas." Tāpat eksperts norāda, ka skūpstoties mēs tiekam pakļauti otra cilvēka siekalās esošajiem mikrobiem, kas var palīdzēt uzlabot mūsu imūnsistēmu, jo mūsu organisms spiests ar tiem cīnīties.

Vēl viens skūpstīšanās ieguvums - svara zaudēšana. "Kaislīgi skūpstoties, mēs izmantojam vairākus ķermeņa muskuļus, un daži pētījumi liecina, ka skūpstoties varam sadedzināt pat 26 kalorijas minūtē. Tās ir vairāk nekā 100 kalorijas mazāk nekā piecās minūtēs," interesantu faktu atklāj eksperts.

Vēl viena skūpstīšanās pozitīvā ietekme uz mūsu veselību saistāma ar to, ka skūpstoties mūsu smadzenēs izdalās ķīmisks "kokteilis" jeb smadzenes izdala oksitocīnu, dopamīnu un serotonīnu, kas rada eiforijas sajūtu un mēs jūtamies laimīgi, pacilāti un priecīgi, secīgi samazinās stresa līmenis.

Tāpat skūpstīšanās sniedz pozitīvu ietekmi uz sirds veselību. Skūpstoties paātrinās sirdsdarbības ātrums, kas savukārt izraisa asinsvadu paplašināšanos. Tas var izraisīt tūlītēju asinsspiediena pazemināšanos.

Svarīgākais