"OceanGate" līdzdibinātājs nolēmis veikt vēl vienu bīstamu okeāna ekspedīciju

© unsplash.com

Argentīniešu izcelsmes amerikāņu uzņēmējs Giljermo Sēnleins, kas ir arī uzņēmuma "OceanGate" līdzdibinātājs, plāno okeāna dzelmē nosūtīt jaunu zemūdeni, raksta "Daily Star".

2023. gada 18. jūnijā eksplodēja uzņēmuma "OceanGate" zemūdene "Titan", uz kuras atradās pieci pasažieri. Visi gāja bojā. Zemūdenei bija paredzēts doties uz "Titānika" vraku.

Giljermo kopā ar Stoktonu Rašu 2009. gadā nodibināja uzņēmumu "OceanGate". Rašs bija viens no pieciem cilvēkiem, kas pagājušajā gadā gāja bojā, kad kompānijas zemūdene eksplodēja.

Šobrīd uzņēmuma līdzīpašnieks Giljermo nolēmis, ka, lai godinātu bojāgājušos, nepieciešams īstenot vēl vienu bīstamu ekspedīciju.

Šoreiz viņš plāno ekspedīciju nevis uz "Titānika" vraku, bet gan uz "elles portālu" Bahamu salās.

2013. gadā Giljermo pēc aiziešanas no "OceanGate" nodibināja otru okeāna izpētes uzņēmumu - viņš to nosauca par "Blue Marble Exploration".

Medijs "The Independent" ziņo par tagad izdzēstu ierakstu uzņēmuma tīmekļa vietnē, kurā bija vēstīts par misiju uz Dean's Blue Hole, kas pazīstams arī kā "elles portāls" Bahamu salās. Tā ir viena no pasaules dziļākajām okeāna iegremdēm, un tā ir bēdīgi slavena ar savu bīstamību. Neparedzamas straumes, ārkārtējs spiediens, gaismas trūkums un nomaļa atrašanās vieta - tas viss padara šo vietu par ļoti bīstamu. Pēdējos gados šī vieta ir prasījusi 200 cilvēku dzīvības.

Sākotnēji uzņēmums aicināja ikvienu pievienoties "Blue Marble Exploration" komandai ekspedīcijā uz "elles portālu", taču tagad Giljermo medijiem skaidro, ka šāda ideja, kurā ikviens aicināts piedalīties ekspedīcijā, vairs nav aktuāla, nirs tikai apmācīti profesionāļi.

Viņš uzskata, ka šāda ekspedīcija ir viens no labākajiem veidiem, kuru viņš var iedomāties, lai godinātu cilvēkus, kuri gāja bojā pagājušā gada šausminošajā traģēdijā. “Izdomāsim, kas nogāja greizi, mācīsimies un dosimies vēlreiz."

Šī nav vienīgā viņa ekstrēmā ideja. Giljermo plāno, ka nākotnē varētu doties ceļojumā uz Venēru.

Svarīgākais