Savairojoties bīstamām baktērijām, ASV slēdz 16 pludmales

© unsplash.com

ASV Sabiedrības veselības departaments (DPH) atklājis, ka 16 Masačūsetsas pludmales nav drošas peldēšanai. Ūdenī savairojušās baktērijas. Konstatētais baktēriju līmenis ievērojami pārsniedz pieļaujamās robežas, raksta "Daily Star".

16 pludmales slēgtas apmeklētājiem, un cilvēki brīdināti patvaļīgi nedoties peldēt, jo ūdenī konstatēts augsts baktēriju līmenis.

Peldoties šādā ūdenī, cilvēki apdraud savu veselību.

Kā izrādās, šajā rajonā slēgtas vēl divas pludmales. Tajās sākušas ziedēt kaitīgas aļģes. Tas nozīmē, ka kopumā 18 pludmalēs ir liegts atpūsties cilvēkiem.

Masačūsetsas štata oficiālajā vietnē teikts: "Ja pludmale ir slēgta, šajā vietā nepeldieties un neieejiet ūdenī, lai izvairītos no saslimšanas riska."

DPH min, ka ikviens, kas dosies peldēties "nedrošajos ūdeņos", ir pakļauts nopietnām veselības problēmām, tostarp gremošanas trakta un plaušu problēmām, ādas slimībām un gripai līdzīgiem simptomiem.

Dienesti ziņo, ka ūdens kļuvis cilvēkiem bīstams dažādu faktoru dēļ. Pie vainas varētu būt lietusgāzes, tāpat ūdens var būt piesārņots dzīvnieku dēļ, un pastāv arī citi iemesli.

Svarīgākais