Dramatiski notikumi Rēzeknes pusē: vīrietis glābj meiteni un iet bojā

Ilustratīvs attēls © Ģirts Ozoliņš/MN

Gaigalavas pagastā Rēzeknes pusē kāds vīrietis, glābjot mazas meitenes dzīvību, pats gājia bojā. Vīrietis bija 38 gadus vecs un apstākļu sakritības dēļ izdzīvot nespēja, vēsta "Degpunktā".

Negadījums notika kādā nelielā dīķī, kur divas aptuveni 12 gadus vecas meitenes peldēja, līdz viena no viņām sāka saukt pēc palīdzības. Daži strādnieki turpat netālu veica jumta remontdarbus, un, izdzirdot saucienus, viens no vīriešiem steidza glābt bērnu. Meiteni viņš aizstūma līdz krastam, taču pašam, iespējams, veselības problēmu dēļ vairs neizdevās nokļūt uz sauszemes.

Vīrieša atrašanas vietā dīķa dziļums bijis vien nedaudz vairāk kā divi metri, kas vēlreiz pierāda, ka pat salīdzinoši seklā ūdenī nedrīkst zaudēt modrību.

Brīdī, kad notikuma vietā ieradās dienesti, vietējie iedzīvotāji jau bija uzsākuši meklēšanas darbus. Noslīkušo vīrieti zem ūdens izdevās atrast dīķa saimniekam pēc aptuveni 40 minūšu ilgas dzelmes pārķemmēšanas. Bojāgājušā vīrieša paveiktais neapšaubāmi Gaigalavā tiek vērtēts kā varoņdarbs, taču vienlaikus skumji, ka glābējs pārvērtēja savas spējas.

Svarīgākais