"Kur ir Valsts policija?!!" Iedzīvotāji pikti par Ždanokas plivināšanos ar sarkaniem karogiem Lucavsalā

© Ekrānuzņēmums

Eiropas parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka ar Latvijas Krievu savienības pārstāvjiem šodien bija plānojusi pasākumu pie krievu karavīru pieminekļa Lucavsalā. Viņi tur ieradās, rokās turot sarkanos karogus. Iedzīvotāji sašutuši, kāpēc tiesībsargājošās iestādes nereaģē uz šādu pasākumu.

"Kur ir valsts policija?!! Un kas tās par sarkanām lupatām?" rakstīts komentāros pie video.

T. Ždanokai no iecerētā pasākuma gan nekas nesanāca, jo viņu ar domubiedriem pie pieminekļa sagaidīja biedrības "Tēvijas sargi" pārstāvji ar Latvijas un Ukrainas karogiem rokās. Uzņemtie video no notikuma vietas pievienoti "Tēvijas sargi" ieraksta komentāros.

"Šodien pašķaidijām krievu imperiālistu noskaņojumu Lucavsalā. Ždanokas fosiliju partija bija nolēmusi rīkot sapulci pie impērijas karavīru pieminekļa, bet Latvijas un Ukrainas karogu klātbūtne lika šiem pārvākties, pastāvēt pļavas vidū," vēsta "Tēvijas sargu" ieraksts "Facebook".

Piemineklis krievu kareivjiem Lucavsalā uzstādīts 1891. gada 10. jūlijā.

Plāksnē pie pieminekļa izcirsts uzraksts : „400 krievu karavīru piemiņai, kuri varonīgi krita aizstāvot salu 1701. gada 10. jūlijā.”

Ekrānuzņēmums

Citi

Iļjana (30), neskatoties uz to, ka ir pieaugusi, jūtas 15 gadus veca. Viņa cenšas strādāt, bet bieži maina darbavietas un aizraujas ar alkohola un marihuānas lietošanu. Iļjanas bērnība bija sarežģīta – viņa to pavadīja pie vecmammas, kura bija vardarbīga un kontrolējoša. Meitene vairākkārt mēģināja bēgt līdz 13 gadu vecumā pati lūdza, lai viņu pārved uz bērnu namu pie māsām un brāļiem.

Svarīgākais