Covid-19: Daugavpils slimnīcā paveras baisa aina

© f64.lv, Kaspars Krafts

Covid-19 pacienti strauji pilda Daugavpils reģionālo slimnīcu. Daudzus smagāk saslimušos neizdodas glābt. Slimnīcas morgs strauji piepildās, vēsta ReTV.

Mirstība Daugavpilī sasniegusi gandrīz trešdaļu no visiem letālajiem gadījumiem. Sākoties Covid-19 pandēmijai, slimnīcā izveidots atsevišķs morgs, kurā nogādā no koronavīrusa mirušos.

"Mēdz būt tā, ka līķi atrodas divos slāņos, jo jau nav kur likt. Un laikam daugavpilieši arī redz, kādas rindas veidojas kapsētās," stāstīja SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" valdes loceklis Grigorijs Semjonovs.

Kā norādīja ārsti, nereti pacienti ierodas ar 90% plaušu bojājumiem, principā mirstoši, kad cīņa par viņu dzīvībām jau ir nokavēta.

Katru dienu Daugavpils reģionālās slimnīcas Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļās mirst vidēji 8-9 cilvēki. Slimnīcas vadība un Covid-19 ārstējošais personāls lūdz sabiedrību vakcinēties, ar nožēlu gan piebilstot - Daugavpils slimnīca tam nav izcils piemērs.

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".