Vīrieti pārbiedē redzētais Rīgas ielās

© Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu

Divu bērnu tēvs Rolands brīvdienās, braucot ar sievu mājup, blakus joslā pamanīja melnas krāsas automašīnu, pa kuras lūku ārā izbāztas galvas! Pietuvojoties transportlīdzeklim, saprata, ka tie ir mazi bērni, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Izvilku telefonu un sāku filmēt. Uztaurēju ar domu, ka varbūt tēvs (vai arī kas tas pie stūres bija) apdomāsies un liks bērniem apsēsties. Bet - nē! Viņi vienkārši ignorēja, vēl apdzina mani un brauca tālāk, bērni arī izbāza rokas un māja mums!" stāsta Rolands.

Rolands novēroja, ka bērni varētu būt vecumā no 5 līdz 10 gadiem. Viņu pārsteidza tēva vienaldzība, kurš nemaz necentās atvasēm aizliegt stāvēt salonā kājās un izvēdināt galvas pa atvērto lūku.

Bērniem līdz 150 cm garumam brauciena laikā jāatrodas piemērotā sēdeklītī vai jāizmanto īpašs paliktnis.

"Video redzētais tiešām ir ļoti liela bezatbildība no vecāku puses. Vecāki neapzinās, ka straujas bremzēšanas gadījumā bērns lidos ar tādu ātrumu, ar kādu pārvietojas transportlīdzeklis. Statistika par pagājušo gadu rāda, ka gandrīz puse bērnu, kas ir guvuši traumas ceļu satiksmē, ir bijuši pasažieri," pauž Valda Kjaspere, CSDD bērnu projektu vadītāja.

Braukšana automašīnā nepiesprādzējoties ir sodāma rīcība, Valsts policijas darbinieki pēc video materiāla identificēja transportlīdzekļa īpašnieku, kuru sauks uz pārrunām.

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".