Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Jevpalovam 2+1 un Balceram divi vārti uzvarētās AHL spēlēs

© Scanpix

Latvijas uzbrucējs Ņikita Jevpalovs sestdien guva divus vārtus un veica rezultatīvu piespēli, kamēr Rūdolfs Balcers atzīmējās ar diviem precīziem metieniem Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačos, kaldinādami savu komandu uzvaras.

Jevpalova pārstāvētā Lavālas "Rocket" izbraukumā ar rezultātu 4:3 (0:1, 2:2, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Bingemtonas "Devils", uzvaras vārtus gūstot tieši Jevpalovam.

Jevpalovs pirmos vārtus guva 50 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad izlīdzināja rezultātu. Savukārt otro reizi viņš izcēlās pagarinājuma ceturtajā minūtē, kad izgājienu viens pret viens ar vārtsargu noslēdza ar skaistu metienu.

Jevpalovs savā sezonas pēdējā spēlē tika atzīts par mača spožāko zvaigzni. Sagaidāms, ka tuvākajā laikā viņš pievienosies Latvijas izlases treniņnometnei.

Viņš sezonas pēdējā mačā veica četrus metienus pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +3. Šosezon viņš 69 spēlēs guva 13 vārtus un veica 12 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Balcera pārstāvētā Belevilas "Senators" viesos ar 3:2 (1:1, 0:0, 1:1, 1:0) pārspēja AHL čempioni Toronto "Marlies", kuras rindā ar rezultatīvu piespēli atzīmējās aizsargs Kristiāns Rubīns.

Balcers guva komandas abus vārtus pamatlaikā un arī tika atzīts par mača spožāko zvaigzni. Viņš šajā duelī trīs reizes meta pa vārtiem un abi ar Rubīnu nopelnīja pa pozitīvam lietderības koeficientam +1.

Svētdien "Senators" aizvadīs izšķirošo spēli par iekļūšanu Kaldera kausa izcīņā.

Balcers šajā sezonā 42 spēlēs guvis 17 vārtus un veicis 13 rezultatīvas piespēles, kamēr AHL debitantam Rubīnam 14 mačos ir trīs rezultatīvas piespēles.

Atlantijas divīzijas kopvērtējumā trešajā pozīcijā ar 90 punktiem 74 cīņās ir aizsarga Kristofera Binduļa pārstāvētā Hēršijas "Bears", bet sestā ar 80 punktiem 75 spēlēs ir Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", kur sezonas pirmo daļu aizvadīja uz Nacionālo hokeja līgu (NHL) izsauktais Teodors Bļugers.

Tikmēr Ziemeļu divīzijā trešajā vietā ar 91 punktu 75 cīņās ir Toronto "Marlies", ceturtajā vietā ar 82 punktiem 75 spēlēs ir Belevilas "Senators", bet piektā ar tādu pašu bilanci ir vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka pārstāvētā Klīvlendas "Monsters". Savukārt septītā ar 72 punktiem 76 cīņās ir Lavālas "Rocket".