Sniega dēļ Rīgā apstājusies vairāku sabiedrisko transportlīdzekļu kustība [papildināts 09:57]

© f64.lv, Dāvis Ūlands

"Rīgas satiksme" mikroblogošanas vietnē "X" ziņo, ka laikapstākļu dēļ ir traucēta transporta kustība pilsētā un apgrūtināta arī sabiedriskā transporta kursēšana. 

"Rīgas satiksmes" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane informē, ka intensīvās snigšanas laikā Rīgā autobusi kavējas pat līdz stundai.

Tramvajiem atsevišķos maršrutos kavējumi ir līdz 15 - 20 minūtēm, trolejbusi kavējas 30 - 40 minūtes, bet autobusi kavējas 40 minūtes vai atsevišķos maršrutos pat līdz stundai.

Grūtākā situācija ir Dārziņos, Muceniekos un Mangaļsalā.

Kā mikroblogošanas vietnē "X" vēsta uzņēmums, tad patlaban apstājusies 8., 24., 46. un 53. autobusa kustība.

Tāpat Aspazijas bulvāra/13. janvāra un Prāgas ielas krustojumā apstājusies 1., 2., 5., 7. un 10. tramvaju kustība!

"Rīgas satiksme" aicina pasažierus būt saprotošiem, jo pilsētā kavējas visa veida satiksme. Tāpat cilvēkiem nepieciešams ieplānot papildu laiku ceļā.

Jau vēstījām, ka Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus būt iecietīgiem un ņemt vērā, ka pie šādiem laika apstākļiem sniegs uz ielām atkārtoti parādās ļoti īsā laika periodā, tostarp arī neilgi pēc brauktuvju un ietvju tīrīšanas. Tāpat iedzīvotāji aicināti iespēju robežās izvēlēties veikt darba pienākumus attālināti vai arī savlaicīgi plānot izbraukšanas laiku un maršrutu, rēķinoties, ka ceļā var būt jāpavada ilgāks laiks nekā ierasts.

Novembra pēdējā dienā novērojumu stacijā Rīgas centrā ir vismaz 21 centimetru dziļš sniegs - biezākā sniega sega kopš 2021.gada decembra sākuma, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.