Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Ceļi ir slideni! Kāds laiks gaidāms novembra pēdējā dienā?

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Novembra pēdējā dienā debesis virs Latvijas lielākoties būs mākoņainas, vietām austrumu rajonos vēl turpinās snigt, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pūtīs lēns austrumu puses vējš, un gaisa temperatūra saglabāsies +2…-3 grādu robežās. Atsevišķos posmos ceļi būs slideni.

Virs Rīgas debesis aizklās bieza mākoņu sega, tomēr būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Saglabāsies lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš. Temperatūra saglabāsies līdzīga kā iepriekšējās dienās - 0…-1 grāda robežās.

Sniega un apledojuma dēļ šorīt daudzviet Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts nozīmes un reģionālajiem autoceļiem, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" apkopotā informācija.

Ap plkst.6.30 uz lielajām šosejām sliktākā situācija ir Kurzemes rietumu daļā, visā Latgalē, kā arī daļā Vidzemes, turpretim pa Tallinas šoseju un autoceļiem Pierīgā un Latvijas centrālajā daļā braukšanas apstākļi lielākoties ir apmierinoši. Apledojušas gan ir šosejas Jelgavas apkārtnē.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Bauskas, Limbažu, Ogres, Rīgas, Saldus un Tukuma apkārtni.

Apledojušie ceļu posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Kaisīšanas darbos šorīt iesaistītas 95 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autovadītāji tiek aicināti īpaši uzmanīties, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci.