VAKARA ZIŅAS: Kargina sievastēvam Barinovam 32 gadus jaunāka sieva

© F64

Miljonārs, Jūrmalas viesnīcas «Majori» īpašnieks Vladimirs Barinovs, kurš visplašāk pazīstams kā «Parex bankas» kādreizējā īpašnieka Valērija Kargina dzīvesbiedres Annas Barinovas tēvs, nesen paklusām iestūrējis laulības ostā ar 32 gadus jaunāku sievieti, uzzināja »Vakara Ziņas«.

Kāzas Ziemeļu Dzimtsarakstu nodaļā

Barinova izredzētā, kāda plašāk nezināma Gita Zeltiņa, dzimusi 1984. gadā un pēc vecuma varētu tikpat labi būt ne tikai jaunlaulātā vīra meita, bet, izrādās, ir arī četrus gadus jaunāka par savu jauno «pameitu» Annu Barinovu, kura dzimusi 1979. gadā.

Barinovs ar Zeltiņu laulību gredzenus mijuši šā gada 26. janvārī, pēc visa spriežot, formālā ceremonijā, kas notikusi Rīgas pilsētas Ziemeļu Dzimtsarakstu nodaļā, nevis baznīcā. Jau pēc dažām dienām, 2. februārī, abi jaunlaulātie reģistrējuši laulāto mantisko attiecību līgumu par visas mantas šķirtību. Tas nozīmē, ka Barinovs šķiršanās gadījumā paturēs visu to kustamo un nekustamo mantu, kas viņam piederējusi pirms līguma slēgšanas, gan arī paturēs tiesības uz ienākumiem, ko no šīs mantas iegūs jau pēc laulībām.

Vladimira Barinova kā dzīvē daudzpieredzējuša vīra piesardzība ir saprotama – viņam ne tikai jau ir laulību pieredze ar Ilonu Barinovu, kas bija viņa vienaudze, dzimusi tajā pašā 1952. gadā, bet aiz muguras arī laulības šķiršana un mantas dalīšana. »Vakara Ziņas« noskaidroja, ka jau vismaz pirms vairāk nekā sešiem gadiem Vladimira un Ilonas laulības dzīve sašķobījusies. Nu jau šķirtā Barinova ekssieva nolīgusi advokātu biroju «U. Grūbe un A. Strautiņš», lai tie kārtotu laulību šķiršanu un laulības laikā iegūtās mantas sadali.

Ar Baibu Broku tikai draugi vairāku gadu garumā

Vairāki Vladimira Barinova tuvi paziņas, uzklausot »Vakara Ziņu« interesi par uzņēmēja precībām, pauda pārsteigumu. Vēl jo lielāks bija pārsteigums, izdzirdot viņa izredzētās – Gitas Zeltiņas – vārdu, kas uzrunātajiem iepriekš nebija dzirdēts. Un patiesi – Gitas Zeltiņas foto nav atrodams ne sociālajos tīklos, ne ziņu arhīvos. Spriežot pēc biznesa reģistriem, var minēt, ka Barinovs par sevi divtik jauno meiteni varētu būt saticis jaunās, ar Karginiem saistītās ģimenes lokā. Gita Zeltiņa līdz 2015. gada februārim bija padomes priekšsēdētāja vietniece akciju sabiedrībā «Transporta un sakaru institūts», un, spriežot pēc ierakstu datumiem «Lursoft» datubāzē, šajā amatā viņa 2011. gadā nomainīja Barinova znotu Valēriju Karginu. Tāpat Gita Zeltiņa līdz 2015. gada vasarai bijusi valdes locekle firmā «Arhīva nams», kuras īpašnieks ir Valērija Kargina dēlam Remam Karginam piederošā firma «Adlera».

Daži avoti, kas apmeklē Jūrmalas turīgo uzņēmēju saviesīgās ballītes, pat pēdējā laikā bija sākuši mēļot, vai Barinovam sirdī nav iekritusi kādreizējā tieslietu ministre, tagad Rīgas brīvostas pārvaldes valdes locekle Baiba Broka – abi ne reizi vien publikā bija redzēti, mīļi apspriežamies un koķetējot, kā arī bieži pavadot kopā laiku. Turklāt draugu kompānijās Barinovs vienmēr slavējis Broku un kopā pat devušies ciemos pie Brokas radiem. Tādēļ draugiem bijusi pārliecība, ka Brokas un Barinova starpā ir romantiskas attiecības. Sarunā ar »Vakara Ziņām« Baiba Broka atklāj, ka jau ilgus gadus viņai ir draudzīgas attiecības ar Barinovu: «Viņš ir ļoti labs ģimenes draugs, kas ir bijis tuvumā tajā brīdī, kad man nomira vīrs, nomira mamma un brālis. Kad man piedzima bērni, viņš uzdāvināja dāvanas. Manam lielajam bērnam uzdāvināja ģitāru, lai viņš sāktu spēlēt mūziku.»

Kā noskaidroja »Vakara Ziņas«, abus formāli saista arī biznesa attiecības – Broka ir līdzīpašniece Barinovam piederošajā firmā «B2000 BALTIC», kurai gan uzsākts likvidācijas process. Tāpat Brokai un Barinovam vienādās daļās pieder juridisko pakalpojumu firma «TARGET CONSENSUS CONSULTING», kurai arī, spriežot pēc «Lursoft» datiem, nekāds lielais apgrozījums pēdējā laikā nav bijis un peļņas vietā gūti zaudējumi. Maksātnespēja skārusi arī Barinova lepnumu – Jūrmalas viesnīcu «Majori».

Sazinoties ar Barinovu, viņš gan sarunā ar »Vakara Ziņām« ieteica neveidot šo publikāciju, jo jau astoņus gadus izvairās no saviesīgu pasākumu apmeklēšanas. Izvairīšanos no sabiedrības viņš pamatoja ar vēlmi, lai cilvēki aizmirst, kas ir Barinovs. Tādēļ arī par priecīgo savas dzīves notikumu, proti, kāzām, viņš nevēlas stāstīt, jo sabiedrība dalās divās daļās. «Atradīsies ļaudis, kuri vēlēs kaut ko labu, bet vairums tomēr nosodīs,» viņš nosaka.



Svarīgākais